Clematis macropetala 'Ballet Skirt' er en klatreplante.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Clematis Macropetala 'Ballet Skirt'

Tekst og 10.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Clematis Macropetala 'Ballet Skirt' er en klatreplante, som er robust og hårdfør, så den er meget nem at dyrke. Den får elegante balletskørtlignende blomster. Læs om den smukke plante her.

Clematis macropetala får lange, fine rosa kronblade og savtakkede blade. Blomsterhovedet hænger smukt nedad og ligner nærmest store klokkeblomster eller små balletskørter.

Plantefakta: Clematis macropetala 'Ballet Skirt'

  • Højde: 250-300 cm
  • Blomsterfarve: Rosa
  • Blomstring: April til juli
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 40-60 cm
  • Giftig: Ja

Clematis macropetala er meget blomsterrig, og selvom den ser spinkel og fin ud, er den meget hårdfør, så den kræver ikke omhyggelig pasning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Klematissen er rigtig fin, særligt sat sammen med Clematis hagley hybrid, der blomstrer noget senere. På den måde kan man få glæde af klematisserne i haven gennem flere måneder.

Clematis macropetala er en alpina, så den blomstrer meget tidligere end andre klematisser. Den blomstrer nemlig allerede i april og maj, hvor den sætter nye blomster på sidste års skud.

Planten er særligt god i mindre haverum, hvor der mangler noget farve i højden. Du kan også plante den i stedsegrønne buske, hvor de mange blomster vil skyde ud gennem grenene og lyse pænt op.

Beskæring af Clematis macropetala 'Ballet Skirt'

Det er ikke nødvendigt at beskære Clematis macropetala 'Ballet Skirt', med mindre den har vokset sig for stor til det sted, du har placeret den. Hvis du endelig skal beskære den, skal du gøre det lige efter blomstringen, så planten har mulighed for at udvikle nye knopper, som kan springe ud til næste forår. For det bedste resultat skal du beskære den 1 meter over jorden.

Læs vores klematis guide her.