Blomster & Planter

Tulipaner og skillaer plantes

Tekst og 6.10.2015
foto: Kenn Römer-Bruhn
Efteråret kom, og det blev tid til at lægge de omkring 1.000 tulipan- og skillaløg i jorden, som jeg havde købt tidligere på året. Det bliver spændende at se, hvor mange af løgene der springer ud til næste forår.
Efteråret kom pludselig bag på os i år, da vi lige havde vænnet os til det lune, stille vejr med 17-18° og fuld sol. Det er rart med en lun sensommer, men det rigtige efterår kan nu også noget. Med efteråret var det blevet tid til at lægge de lidt mere end 1.000 tulipan- og skillaløg, jeg havde købt. Læs også: Få havens smukkeste tulipaner Vi plantede flotte mørklilla tulipaner af sorten ‘Queen of Night’ og hvide ‘Catharina’-tulipaner i bedene langs indgangen. Yderst lagde vi 500 skillaer, og ned mod køkkenhaven blandede vi indimellem den lyslilla sort ‘Alibi’ i bedene. Jeg er sikker på, at det nok skal blive rigtig fint.
Læs også: Urban farming i byens nyttehaver Selvom jorden er rimelig løs, havde jeg ømme håndled efter at have stukket 1.000 huller, men jeg er sikker på, at det til foråret viser sig at være hele besværet værd. Efterfølgende har jeg fyldt en ordentlig omgang kompost ovenpå, så bedene fremstår nye og fine. Til næste forår vil jeg gå i gang med næste blomsterprojekt, for her skal den nye opdeling af foldene præges af tusindvis af påskeliljer, skillaer og liljer. Så der bliver nok at se til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.