Skadedyr i drivhus
Drivhus & Orangeri

Undgå skadedyr i dit drivhus

af Nanna Larsen 15.07.2015
Foto: Mette Wotkjær
Skadedyr i drivhuset kan hurtigt spænde ben for dine drivhus-drømme om solmodne og saftspændte tomater og agurker. Vi viser dig en nem og naturlig vej til at undgå kryb og grønne sygdomme!

Der findes næppe noget som triste, trætte og gule planter, der kan få enhver drivhus-ejer til at hænge med hovedet. Den gode nyhed er, at du sagtens selv kan gøre en stor forskel og dermed undgå, at grønne plageånder formerer sig og ødelægger udbyttet af dit drivhus.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

8 tips til at undgå skadedyr i drivhus

De fleste drivhusejere kender til uventede besøg af skadedyr og grønne sygdomme, og sommetider kan det være svært ikke at miste modet helt, når de grønne venner angribes og er ved at give fortabt. Men faktisk er der flere ting, du kan gøre for at holde dit drivhus frit for skadedyr og sygdomme. Her får du vores 8 gode råd!

#1: Husk grundig rengøring

Sørg for, at dit drivhus er grundigt rengjort, når foråret melder sin ankomst. Vask drivhuset med brun sæbe, og giv også vinduer og alle potter, krukker og redskaber en grundig tur.

#2: Undersøg de nye planter

Undersøg dine nyindkøbte planter grundigt, før du inviterer dem ind i dit drivhus. Langt de fleste sygdomme og skadedyr kommer nemlig ind i drivhuset sammen med planterne.

#3: Anskaf nyttedyr

Har du først fået uvelkomne gæster i dit drivhus, kan du sagtens udrydde dem på helt naturlig vis. Gå på jagt i din have, og indsaml nyttedyr såsom mariehøns, der kan hjælpe dig med at få bugt med skadedyrene. Bugner din have ikke af nyttedyr, kan du alternativt købe dig til dem. Er dit drivhus voldsomt plaget af skadedyr, bør du søge andre metoder.

Læs også: Lav et smukt myggelys

#4: Fjern angrebne planter

Er dit drivhus først angrebet af skadedyr, bør du også fjerne de plantedele eller hele planter, der er så voldsomt angrebne af skadedyrene, at de ikke har nogen chance for at overleve. Så mindsker du risikoen for spredning.

#5: Hold igen med gødningen

Undgå at gøde dine planter for meget. Overgødning skaber et højt kvælstofniveau, som stimulerer især bladlusenes vækst og formering.

Læs også: En duftende oase

#6: Glem ikke at vande

Sørg for, at dine planter aldrig mangler vand omkring deres rødder. På den måde får du sunde, stærke og modstandsdygtige planter, der ikke så let bukker under for skadedyrsangreb.

#7: Udskift jorden

Husk at udskifte den jord, du dyrker i. Udskiftes jorden ikke hvert år, er der større risiko for besøg af skadedyr og svampe, fordi skadevolderne let kan overvintre i jorden. Hvis du vil undgå at skulle udskifte al jord i dit drivhus, kan du med fordel vælge at dyrke planterne i plantesække, krukker og potter.

#8: Luk døren

Slutteligt bør du til enhver tid huske at lukke drivhusdøren, når du forlader drivhuset. Så undgår du, at snegle, der stortrives i det fugtige drivhusmiljø, kommer snigende. Har du en mistanke om, at du har fået besøg af snegle i dit drivhus, skal du huske at tjekke efter under dine krukker og potter, hvor sneglene især elsker at opholde sig.

Kilde: voresvilla.dk