Rengøring af fuglekasser - sådan gør du
Dyr og insekter

Undgå kryb og råd i dine fuglekasser

af 26.09.2018
Sofie Wulff. Foto: Claudi Thyrrestrup.
Det er en evig diskussion, om det er nødvendigt at tømme og rengøre fuglekasserne i haven, før nye beboere flytter ind - men vælger du at gøre det, kan du undgå både kryb og råd i dine kasser. Se her, hvordan du gør.

Har du fuglekasser i haven, er det en god idé at få dem tømt og renset cirka en gang om året - og sensommeren og det tidlige efterår er et godt tidspunkt at gøre det, fordi der her ikke er unger i kasserne.

Efter bare én sæson i brug vil dine fuglekasser højest sandsynligt være fulde af fuglelopper, mider og andet kravl, som kan tære hårdt på småfuglene, når de ruger til foråret. Derfor gør du havens fugle en tjeneste med en ordentlig omgang rengøring, inden nye, fjerede gæster flytter ind og skal bygge rede.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Samtidigt kan en omgang rengøring i ny og næ være med til at forhindre, at der går råd i dine kasser, og at bunden fx pludselig falder ud, mens der måske er æg eller endda fugleunger i.

DIY: Sådan laves et hjemmelavet fuglehus

Drømmer du om flere fugle i haven? Se her, hvad du selv kan gøre for, at det skal lykkes

Sådan rengør du dine fuglekasser - nemt og hurtigt:

Heldigvis kan rengøringen klares på ganske nem vis, og - alt afhængigt af hvor mange kasser du har hængende i haven - er det også en hurtig affære. Sådan gør du:

1) Tøm fuglekasserne og smid alt gammelt redemateriale ud. Husk at bruge handsker, så du ikke risikerer at blive bidt af lopper eller andet.

2) Hæld godt med kogende vand ned i hver kasse. På den måde sørger du for, at selv de mest hårdnakkede kryb går til.

Sørg også for fuglene i årets koldeste måneder! Her kan du se, hvordan du laver et frostfrit fuglebad

SE HVORDAN DU RENSER Du dem:

Læs videre: Byg en fuglekasse