Aedes aegypti
Dyr og insekter

Undgå myg i varmen

af Eilen Anthoniussen 1.08.2014
Foto: Colourbox.
Den dejlige sommer kommer ikke uden gener. Det er nemlig svært at undgå myg i sommervarmen. Her får du fem tips til at holde myggene væk fra huset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De fleste kender fornemmelsen af at sidde og nyde solnedgangen på terrassen eller altanen, du tænder nogle lys og nyder den smukke afslutning på en varm dag. Lige indtil det begynder at flagre ved dine ben eller rundt om halsen. Er myggene aggressive nok, jager de hele selskabet ind bag lukkede døre, langt før aftenen skulle slutte.

Læs også: 7 råd mod myrer i hjemmet!

Sådan undgår du myg i varmen

De mange myg er til stor gene for de fleste og svære at komme uden om i sommermånederne. Vi vil gerne nyde aftenerne mellem blomsterne i vores smukke haver, og derfor har vi samlet 5 tips til, hvordan du kan slippe for de mange myg i haven og i hjemmet.

Prøv også: Lav et smukt myggelys

• Bland lidt vaniljeekstrakt og vand sammen i en sprayflaske og sprøjt en smule på huden.
• Kom lavendelekstrakt i vand og vask vindueskarme- og døre med det. Duften vil afholde insekter fra at flyve ind i huset. Prøv evt. også med eddike og citronsaft, der har samme virkning.
• Myg kan godt stikke igennem tætsiddende tøj. Men hvis du sørger for at have løsthængende tøj, der dækker de udsatte steder som håndled, fodled og nakke, kan du slippe for mange af stikkene.
• Almindelig røg har en afskrækkende effekt på myg. De bryder sig for eksempel ikke om røg fra et bål, fordi luften bliver tør og gør dem forvirrede, når de skal flyve.
• Myg er også dårlige flyvere i blæsevejr, så har du mulighed for at sidde i et ventileret område, vil du have færre problemer med myg.

Læs mere om de værste skadedyr her.