Forårsblomster
Haveindretning

En charmerende forårshave

Tekst og 11.02.2015
foto af Jytte Boch
Denne have er smuk hele året. I februar er der løg, stauder og buske i blomst, og planterne står i kø for at afløse hinanden gennem hele sæsonen. Få en rundvisning i Hanna Maria Clements pryd- og køkkenhave her!

Mens mange haver ligger i dvale i februar, er Hanna Maria Clements matrikel ved Buresø allerede ved at folde farvepaletten ud. Hendes have byder nemlig på noget spændende året rundt: Påskeklokker, vintergækker, erantis, krokus og meget andet afløser hinanden i de mange bede i organiske former. Her hersker orden og struktur, men også frodighed og kaos.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hannas have har en fast grundstruktur, men hver sæson kommer der nye planter til, og græsplænen forsvinder efterhånden mere og mere. Ud over skærehaven og de store staudebede har Hanna fået etableret en lille, pittoresk havedam med padder og en stor nedsænket have med historiske roser. Og så har hun også en fin køkkenhave med firkantede bede indrammet af lave buksbomhække, som hun selv har formeret op fra små planter, som hun fik forærende det første år i haven.

Sådan skaber du liv i haven hele året rundt:

  • Anbring stedsegrønne buske tæt på dit hus, så du har noget smukt at se på fra vinduerne i vintermånederne.
  • Få glæde af haven året rundt ved at fordele stauderne i haven, så bedenes maksimale blomstring topper på forskellige tidspunkter gennem hele sæsonen.
  • Så de hårdføre frø i køkkenhaven, så snart temperaturen kommer op på 6-8°, og dæk dem med fiberdug, til planterne er spiret, og faren for nattefrost er ovre. Så får du glæde af dem ganske snart!

FÅ TIPS OG IDÉER TIL SÆSONENS KOMMENDE SÅNING OG PLANTNING I ISABELLAS!

Besøg Hannas have

Hanna viser gerne sin vidunerlige have frem for besøgende. Hendes have er åben på udvalgte søndage i 2015 fra maj til efteråret. Læs mere på hannashave.dk.

Sådan laver du din egen krydderurtehave.

Lad dig inspirere af Hannas smukke have i galleriet nedenfor