Din haveslange skal frostsikres.
Havetips

Husk din haveslange!

af Max Martinussen 26.09.2008
Foto: Colourbox
Din haveslange er udsat, når frosten kommer og gør sit for at spolere ting og sager i haven. En vinterklar have lader sig ikke sådan påvirke - men det er let at glemme haveslangen.

Det er let at glemme haveslangen, når du gør haven vinterklar. Hvis der er vand i slangen, når frosten kommer, så risikerer du, at din slange bliver ødelagt, når vandet fryser og udvider sig.

Læs om 15 andre ting, der ikke tåler frost

En frostfri haveslange

Der er flere måder at sørge for, at haveslangen ikke får frostskader. Den letteste er at anvende en opvarmet slange, der med elektricitet og termostat holder vandet opvarmet - nogle modeller kan klare helt ned til minus 40° C! Men det er luksus, og nok kun for dem, der faktisk bruger slangen i løbet af vinteren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du en helt almindelig haveslange, så skal den tømmes for vand. Hvis du har nedgravede rør, der ikke er frostsikre, så skal de også tømmes. Højtryksrenseren er på samme måde let at glemme og skal også være tømt for vand, og helst opbevaret indendørs. Har du vand andre steder, der bør tømmes? Pumper og rør i vandspil og havedam? Hvad med regnvandstønden?

Haveslangen kan du hænge op, når den er tom - så drypper det sidste ud, og så hænger den, hvor mus ikke uden videre kan få lov at gumle i den.

En vintersikret haveslange gør, at du er sikker på at give haven sæsonens første vanding.

Læs også: Stormsikring af drivhus