Havetips

Jorddække tiltrækker ikke snegle

af Susie Helsing Nielsen og Helle Mogensen 17.06.2009
Foto: Niels Jensen og Biopix
Det er en sejlivet myte, at man skal holde sig fra flis og kompost pga. snegle. Det er lige modsat, for det handler nemlig om at skabe sunde planter, der kan holde til sneglegnav

Det er en udbredt opfattelse, at man ikke skal dække jorden med kompost eller flis, fordi det tiltrækker snegle, men faktisk er det lige modsat.

Skab sunde planter
Det er ganske vist, at snegle godt kan lide at gemme sig under flis og kompost, men hvis du har snegle i haven, skal de nok finde gemmesteder, selvom jorden er bar. Ved at holde jorden dækket sørger du for, at planterne har det bedre, og at sneglenes naturlige fjender tiltrækkes til haven. Jo sundere planter, jo bedre kan de modstå sneglegnav (og andre skadedyr og sygdomme), og jo flere fjender, jo færre snegle.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tiltræk de naturlige fjender
Omvendt giver bar jord planterne en dårligere trivsel, så de hurtigere bukker under for et angreb, og sneglenes fjender holder sig væk, fordi de ikke har naturlige gemmesteder. Du skal altså gøre, hvad du kan, for at forbedre vilkårene for sneglenes fjender. Hold jorden dækket, lav kvasbunker, plant tæt og varieret, og tiltræk fugle.