HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Desserter
Hindbærkoldskål med lakridsgranola
Tag den klassiske koldskål til nye højder, og nyd den med hindbær og knasende lakridsgranola! Koldskålen er ikke kun god som dessert - den er også perfekt som en frisk og let sommermorgenmad!
Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
27.06.2022
Annonce
4 personer
Ingredienser
½ vaniljestang
250 g hindbær (fra frost)
100 g sukker
4 æggeblommer
3 dl tykmælk
7 dl kærnemælk
½ citron
Lakridsgranola
80 g hvedemel
80 g grovvalsede havregryn
80 g rørsukker
1 spsk. groft lakridspulver
80 g smør
Til servering
1 spsk. frysetørrede hindbær
Annonce
Hindbærkoldskål med granola
Lakridsgranola
Tænd ovnen på 185°.
Bland mel, havregryn, sukker og lakridspulver i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en smuldret dej.
Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden. Vend rundt i blandingen undervejs.
Afkøl lakridsgranolaen helt, og opbevar den i en lukket beholder indtil servering.
Koldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Blend hindbær, sukker, vaniljekorn, æggeblommer, tykmælk og kærnemælk i en blender til en ensartet og lyserød koldskål.
Smag koldskålen til med citronsaft, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.
Servering
Anret hindbærkoldskålen i skåle, og drys med lakridsgranola og frysetørrede hindbær.
Se også
Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble
Se også
Hjemmelavet koldskål med citron og blåbær
koldskål
opskrifter med koldskål
Desserter
Annonce
Andre lækre opskrifter
Desserter
Tiramisu med appelsinskal
Desserter
Desserter med sensommerbær
Desserter og kager
Rabarbercrumble med ingefær - nem rabarber crumble
Desserter
Pocherede pærer med granatæble
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i december
Havetips
December i haven
Hus
Boliggalleri: Decemberhjem med traditioner
Højtider & mærkedage
10 idéer til bæredygtig julepynt
Mest læste
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Mad til julefrokosten
Julefrokost? Her er de skønneste retter!
Småkager & Cookies
Gode råd - Sønderjyske småkager
Desserter og kager
Blomsterbergs brunkager – som mormor lavede dem
Sponsoreret indhold
Annonce