Desserter

Pocherede pærer med granatæble

Pocherede pærer er et smukt syn. Når pærerne simrer i rødvin, granatæblejuice og krydderier, forstærker det frugtens sødme. Den krydrede efterårsdessert kan snildt tilberedes dagen før!
Tekst og foto: Winnie Methmann 19.10.2023
Granatæblepocherede pærer
4 personer

Ingredienser

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. smør
  • 3 faste pærer
  • 3 dl rødvin (frugtig, f.eks. Pinot Noir)
  • 3 dl granatæblejuice
  • ½ dl honning
  • 1 kanelstang
  • 3 kardemommekapsler

Mascarponecreme

  • 1 citron
  • 150 g mascarpone
  • 1 spsk. flormelis
  • Salt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl granatæblekerner

Pocherede pærer med granatæble

  1. Rist hasselnøddekernerne på en varm, tør pande. Ryst panden kraftigt, så de ikke brænder på.
  2. Tag dem af, når de brune hinder begynder at falde af, og gnub resten af hinderne af med et viskestykke. Lad nødderne køle ned.
  3. Flæk vaniljestangen.
  4. Smelt smørret i en stor gryde ved middelvarme.
  5. Skræl, halvér og fjern kernehusene på pærerne, læg dem i gryden med skæresiden nedad, og brun dem i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt rødvin, granatæblejuice, honning, vaniljestang, kanelstang og kardemommekapsler. Kom låg på, og lad simre i ca. 15 minutter til pærerne er møre. Lad det køle lidt ned.

Mascarponecreme

  1. Riv skallen af citronen fint, og pres saften.
  2. Kom mascarpone, flormelis, 1 spsk. citronsaft og et nip salt i en skål, og pisk til en glat masse.
  3. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i mascarponecremen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.

Servering

  1. Kom en lun pocheret pære på hver tallerken.
  2. Sprøjt mascarponecreme i hulningerne på pærerne.
  3. Pynt med granatæblekerner, hasselnødder og citronskal.