En rigtig forårsdrink! Du kender måske den klassiske amaretto sour - her får den selskab af frisk og syrlig rabarber. Skål!
Af Louisa Lorang / Foto: Columbus Leth7.05.2025
1 stk
Rabarberlage
200 g rabarber
200 g sukker
½ dl citronsaft
½ liter vand
Drink
4 cl amaretto
4 cl bourbon
1 æggehvide
2 cl rabarberlage
2 cl citronsaft
Isterninger
Til servering
Isterninger
1 skive citron
Lidt strimler rabarber
Sådan laver du rabarber sour
Rabarberlage
Skyl rabarber, og skær dem i mindre stykker. Kog rabarber, sukker, citronsaft og vand i en gryde i 5-7 minutter. Tag gryden af varmen, og lad saften køle lidt af.
Hæld indholdet fra gryden gennem en finmasket si, så saften løber fra. Hæld saften på en skoldet (og atamonskyllet) patentflaske, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Drink
Fyld amaretto, bourbon, æggehvide, rabarberlage og citronsaft i en shaker, og ryst drinken i ½-1 minut.
Fyld lidt isterninger i, og shake kort igen.
Sigt drinken over i et glas med isterninger. Pynt med citron og rabarber, og servér straks.