Fisk og skaldyr

Ceviche af jomfruhummer

En super frisk og simpel måde at tilberede en forret med jomfruhummer på.
af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum. Foto: fra kogebogen Sæson. 22.08.2018
Ceviche af jomfruhummer

Ceviche er en betegnelse for rå fisk marineret i citrussaft. Retten stammer oprindeligt fra de latinamerikanske lande, hvor den er meget populær.

Kendtegnet ved ceviche er, at dens eneste tilberedningsmetode består af en lynmarinering i citrus, og herefter er den klar til servering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er en god ide, at bruge helt frisk fisk eller fryse fisken ned i 24 timer inden brug, da tilberedningsmetoden til ceviche ikke dræber bakterier.

PRØV OGSÅ: Salat med jomfruhummer, rød grapefrugt og avokado

Opskrift på ceviche af jomfruhummer

Antal: 2 personer

Det til du bruge for at lave ceviche af jomfruhummer:

  • 6 store jomfruhummerhaler
  • Saft fra 4 lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • 4 stængler koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ½-1 lille skalotteløg
  • ½ rød chili

LÆS OGSÅ: Grillet jomfruhummer med gremolata

Sådan laver du ceviche af jomfruhummer

  1. Pil jomfruhummerne som på billedet, og husk at fjerne den sorte streng i midten.
  2. Bland limesaft, revet hvidløg og ingefær samt korianderstængler i en skål – gem lidt blade til pynt.
  3. Lad det stå i 10 minutter.
  4. Hæld saften fra, og sæt til side. Smag til med salt og sukker.
  5. Hak skalotteløg i fine, små tern og chilien i fine, små ringe uden kerner.
  6. Vend begge op i marinaden, og hæld den straks over jomfruhummerne.
  7. Pynt med korianderblade, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Ceviche med laks, soja og citrongræs