Menuer

Gnocchi med svampe i ostesauce

Gnocchi med østershatte i sauce på ravost - ja, det lyder måske fancy, men i virkeligheden er det utroligt nemt! Perfekt gæstemad eller lækker hverdagsret.
Af Morten Schou. Foto: Stine Christiansen 7.11.2022
gnocchi-opskrift-svampe-nem-simpel-hurtigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gnocchi med svampe er en sikker vinder, hvis du vil imponere dine gæster - uden at bruge al tiden i køkkenet. Når du køber gnocchi færdiglavet, har du lavet den smagfulde ret på nul-komma-fem.

Selvom denne ret ikke indeholder kød, er der knald på smagen. Både ostesauchen og svampene tilfører masser af umami, og vi lover, ingen vil savne kødet.

I denne opskrift har vi valgt østershatte og ravost, men du kan sagtens udskifte med dine foretrukne svampe eller oste.

Gnocchi med østershatte i sauce på ravost

4 personer

Gnocchi og svampe:

  • 400 g gnocchi
  • Olivenolie til stegning
  • 200 g østershatte (eller svampe efter eget valg)
  • Flagesalt

Sauce:

  • 200 g ravost (eller anden fast modnet ost)
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 70 g smør
  • Flagesalt

Til servering:

  • 1 bundt salvie

Sådan laver du saucen

  1. Riv ravost, og varm den forsigtigt op i en gryde med fløde, mælk og smør.
  2. Blend cremen med en stavblender, til den er skummende, og krydr med salt.
  3. Steg gnocchi gyldne i olie på en pande.
  4. Rens østershatte, og steg dem gyldne i olie på en anden pande. Krydr med salt.

Servering

  1. Anret gnocchi og østershatte på tallerkener
  2. Hæld ostesauce over
  3. Drys med plukket salvie.

TIP: Børst svampene forsigtigt med en børste, og undgå at rense med vand. På den måde bevarer du svampenes smag og konsistens.

gnocchi-opskrift-svampe-nem-simpel-hurtigt

Foto: Stine Christiansen