Se også
Menuer
Gnocchi med svampe i ostesauce
Gnocchi med østershatte i sauce på ravost - ja, det lyder måske fancy, men i virkeligheden er det utroligt nemt! Perfekt gæstemad eller lækker hverdagsret.
Af Morten Schou. Foto: Stine Christiansen
7.11.2022
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Gnocchi med svampe er en sikker vinder, hvis du vil imponere dine gæster - uden at bruge al tiden i køkkenet. Når du køber gnocchi færdiglavet, har du lavet den smagfulde ret på nul-komma-fem.
Selvom denne ret ikke indeholder kød, er der knald på smagen. Både ostesauchen og svampene tilfører masser af umami, og vi lover, ingen vil savne kødet.
I denne opskrift har vi valgt østershatte og ravost, men du kan sagtens udskifte med dine foretrukne svampe eller oste.
Gnocchi med østershatte i sauce på ravost
4 personer
Gnocchi og svampe:
- 400 g gnocchi
- Olivenolie til stegning
- 200 g østershatte (eller svampe efter eget valg)
- Flagesalt
Sauce:
- 200 g ravost (eller anden fast modnet ost)
- 1 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 70 g smør
- Flagesalt
Til servering:
- 1 bundt salvie
Sådan laver du saucen
- Riv ravost, og varm den forsigtigt op i en gryde med fløde, mælk og smør.
- Blend cremen med en stavblender, til den er skummende, og krydr med salt.
- Steg gnocchi gyldne i olie på en pande.
- Rens østershatte, og steg dem gyldne i olie på en anden pande. Krydr med salt.
Servering
- Anret gnocchi og østershatte på tallerkener
- Hæld ostesauce over
- Drys med plukket salvie.
TIP: Børst svampene forsigtigt med en børste, og undgå at rense med vand. På den måde bevarer du svampenes smag og konsistens.
Foto: Stine Christiansen
Se også