Menuer

Den perfekte menu til picnic-kurven

Pak en kurv med lækre retter, du nemt kan tage med udenfor i haven. Det meste kan du tilberede i forvejen eller i en snæver vending, så du blot skal sætte låg på og slå tæppet ud, når solen viser sig.
af Ingrid Schilde / Foto: Marte Aubert 11.10.2018

Picnic er et gammelt begreb, som bliver beskrevet første gang i biblen.

Begrebet kommer af der franske ord "piquer", som betyder "at bringe med sig" eller "at tage med sig". Det er senere hen blevet til Piquenique, altså et gammelt ord for sammenskudsgilde inde eller udendørs.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I dag forbinder vi picnic med let spise, som serveres på et tæppe i naturen. Nedenfor finder du en hel menu med lækre picnic-retter, som du nemt kan forberede i forvejen.

SE OGSÅ: Prøv suppe, steg og is - på fransk maner!

Hummus af hvide bønner og sesam

picnic

Antal: 1 skål

Det skal du bruge for at lave hummus af hvide bønner og sesam

  • 2 dåser hvide bønner i vand
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • Saften af ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. sesamfrø

Sådan laver du hummus af hvide bønner og sesam

  1. Hæld vandet fra bønnerne.
  2. Bland bønnerne med sesamolie, vand, hvidløg og citronsaft.
  3. Blend blandingen, til hummussen får en grov, cremet konsistens.
  4. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Pynt med sesamfrø og sesamolie.

Blækspruttesalat med avocado, rødløg og citron

picnic

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave blækspruttesalat med avocado, rødløg og citron

  • 1 l vand
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. salt
  • 600 g blæksprutter
  • 1 bakke blandet salat
  • 2 avocadoer
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld spirer

Vinaigrette:

  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. sukker

Sådan laver du blækspruttesalat med avocado, rødløg og citron

  1. Kog vandet op, og tilsæt eddike og salt.
  2. Skær blæksprutterne i stykker, og hæld dem i det kogende vand i 3-5 minutter, eller til stykkerne er gennemkogt.
  3. Tag dem op, og læg dem straks i koldt vand.
  4. Skær avocadoer og rødløg i både.
  5. Vask salaten.
  6. Bland grøntsagerne på et fad, og læg blækspruttestykkerne og spirerne på.
  7. Bland alle ingredienserne til vinaigretten, og hæld den over salaten lige inden servering.

SE OGSÅ: Prøv denne italienske 4-retters menu

Vandmelonsalat med grapefrugt, ribs og myntevinaigrette

picnic

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave vandmelonsalat med grapefrugt, ribs og myntevinaigrette

  • 1 kg vandmelon
  • 1 grapefrugt
  • 5 stilke ribs
  • 1 bakke brombær

Vinaigrette:

  • Saften fra 2 appelsiner
  • 2 tsk. honning
  • Finthakket mynte
  • 1 dl vand

Sådan laver du vandmelonsalat med grapefrugt, ribs og myntevinaigrette

  1. Skær vandmelonen i stykker og grapefrugten i skiver
  2. Bland dem sammen med ribsene og brombærrene.
  3. Bland ingredienserne til vinaigretten, og hæld den over salaten.

Kartoffelsalat med dild, sukkerærter og creme fraiche-dressing

picnic

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave kartoffelsalat med dild og sukkerærter

  • 25 små nye kartofler
  • 1 pakke sukkerærter
  • 2 forårsløg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk. dijonsennep
  • Saften fra ½ citron
  • 2 spsk. kapers
  • 1 håndfuld frisk dild
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartoffelsalat med dild og sukkerærter

  1. Kog kartoflerne møre med skal, og afkøl dem.
  2. Skær kartofler, sukkerærter og forårsløg i stykker.
  3. Bland creme fraiche, sennep, citronsaft og kapers, og hæld dressingen over.
  4. Hak dilden groft, og bland den i salaten.
  5. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Grillet lammekrone på rosmarinspyd

picnic

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave grillet lammekrone på rosmarinspyd

  • 1-1½ kg lammekrone i skiver
  • 8 friske rosmarinstilke
  • 1 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du grilelt lammekrone på rosmarinspyd

  1. Skær lammekoteletterne i skiver langs benet.
  2. Gennembor kødet med et metal- eller træspyd, og før derefter rosmarinkvisten ind gennem hullet.
  3. Gnid kødet med olie, hakket hvidløg, salt og friskkværnet peber.
  4. Steg spyddene i ca. 3 minutter på hver side.

Marinerede jordbær med mascarponecreme og knas

picnic

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave marinerede jordbær med mascarponecreme og knas

  • 1 l jordbær
  • 2 citroner
  • 1 vaniljestang
  • 1 l vand
  • 1 dl sukker
  • Havre-chili-knas
  • 2 dl havregryn
  • 4 spsk. smør
  • 2 spsk. brunt sukker
  • ½ hakket chili
  • 2 spsk. mel

Mascarponecreme:

  • 400 g mascarpone
  • Evt. 150 g sukker

Sådan laver du marinerede jordbær med mascarponecreme og knas

  1. Vask og rens jordbærrene, og skær dem i to eller fire.
  2. Riv skallen på citronerne, og skær dem i både.
  3. Flæk vaniljestangen, og kog den med vand, sukker og citronskal til en fyldig lage.
  4. Hæld lagen over et glas med jordbær og citronbåd, og lad jordbærrene stå koldt 3-4 timer, gerne natten over.

Havre-chili-knas:

  1. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Hæld blandingen ud på bageplade.
  3. Bag i ca. 20 minutter på 220°.
  4. Afkøl knaset, og opbevar den i en lufttæt boks.

Mascarponecreme:

  1. Pisk mascarponen hurtigt, så den bliver luftig.
  2. Tilføj sukker under piskning, hvis du ønsker en sødere creme.

Servér de marinerede jordbær med knas og mascarponecreme.