Se også
Desserter
Chokolademousse med appelsin
Chokolademousse er en klassisk dessert får et dejligt pift af appelsin i denne opskrift, der er et godt bud på en dessert til årets mange festlige sammenkomster.
Opskrift og
18.12.2019
foto Skovdalnordic.com.
6 personer
- 2½ dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 125 g flormelis
- 1 usprøjtet appelsin
- Evt. sukkerpynt og kandiseret appelsinskal
Sådan laver du chokolademousse med appelsin
- Pisk fløden til skum.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt flormelis.
- Riv skallen af appelsinen fint, og pres saften.
- Rør den let afkølede chokolade i æggehviderne, mens du pisker.
- Tilsæt appelsinsaft og -skal, og vend fløden i.
- Fordel moussen i glas, og sæt dem på køl 1 times tid inden servering.
- Pynt evt. med sukkerpynt og kandiseret appelsinskal.