Desserter og kager

Flødeboller med rødbedeskum

Få inspiration fra Michelin-restauranten Noma til retter, hvor råvarernes rene smag er i fokus. Bør vi bemærke, at det ikke er retter, der kan tilberedes på ½ time?
af Hanne Gabel Christensen / Foto: Hans Juhl 2.03.2009

Elsker du også flødeboller? Her får du en skøn opskriften på flødeboller med flot lyserødt rødbedeskum fra Michelin-restauranten Noma. Og bare rolig, selvom opskriften er fra Noma, behøver du ikke være uddannet Michelin-kok for at kunne kreere dine egne flødeboller.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flødeboller med rødbedeskum

4 personer

Rødbede-sukkerlage:
188 g rødbedejuice
450 g sukker
288 g glukose

Kog rødbedejuice, sukker og glukose sammen til 117°. Vej følgende af imens:

Marengs:
388 g rødbedejuice
58 g æggehvidepulver
28 g sukker

Pisk ovenstående til marengs og hæld derefter den varme rødbede-sukkerlage ved i en tynd stråle.

Maltbund:
325 g sukker
500 g smør
600 g mel
40 g maltmel
6 g salt
180 g æggeblommer
Overtræk:
mørk chokolade

Rør alle ingredienser til maltbunden sammen og rul dejen tyndt ud. Stil på køl i en ½ time.

Tag dejen ud og udstik i en passende størrelse. Bag bundene ved 160° indtil de er sprøde.

Køl bundene af og sprøjt rødebedemarengsen på med en sprøjtepose. Stil dine flødeboller på køl igen.
Overtræk de afkølede flødeboller med chokolade, gerne tempereret så den er sprød!

Læs om restaurant noma og se andre opskrifter derfra - KLIK HER