![Opskrift på rabarbercrumble - lav den lækreste rabarber crumble.](https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/media/article/mb-artikler.png?ixlib=vue-2.9.1&auto=format&ar=1%3A1&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Friske danske jordbær med sorbet, lakrids og karse
![](https://imgix.isabellas.dk/madogbolig/media/websites/in-dot-dk/website/2013/april/uge-17/tirsdag/delikat-3-300-450.jpg?ixlib=vue-2.9.1&auto=format&ar=1%3A1&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5)
Dessert til 4 personer
Jordbærsorbet
½ l vand
50 gr glukose
175 g sukker
1,5 blade gelatine
700 g friske jordbær
Lakridscreme
½ l fløde
400 g hvid chokolade
10 g rålakrids
Karsesukker
70 g sukker
3 bk karse
Til anretning
20 stk friske jordbær
2 bk karse
Jordbærsorbet
Kog vand, glukose og sukker sammen, og smelthusblassen heri. Blend nu sukkerlagen med de friske jordbær, sigt massen og kør den på en is-maskine.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lakridscreme
Lun fløden op, hvorefter lakridsen førstsmeltes i og derefter chokoladen. Stil massen på køl. Dagen efter piskes den fast, så den kan puttes i en sprøjtepose.
Karsesukker
Blend sukkeret med karsen, og stil det et tørtsted under låg.
Anretning
Anret fem friske jordbær i en cirkel medmellemrum. Sprøjt lakridscremen ud i hullerne mellem jordbærrene, så der dannes en fuldendt cirkel, drys karsesukkeret gavmildt henover, og læg en flot kugle jordbærsorbet i midten. Drys frisk karse hen over hele retten, så sorbeten bliver indrammet i en "rede".