Desserter og kager

Friske danske jordbær med sorbet, lakrids og karse

Denne dessert får mundvandet til at løbe. Forkæl dine gæster med en rigtig sommerdessert
af Opskrift: Andreas Møller Foto: Frederikke Heiberg 23.04.2013

Dessert til 4 personer

Jordbærsorbet
½ l vand
50 gr glukose
175 g sukker
1,5 blade gelatine
700 g friske jordbær

Lakridscreme
½ l fløde
400 g hvid chokolade
10 g rålakrids

Karsesukker
70 g sukker
3 bk karse

Til anretning
20 stk friske jordbær
2 bk karse

Jordbærsorbet

Kog vand, glukose og sukker sammen, og smelthusblassen heri. Blend nu sukkerlagen med de friske jordbær, sigt massen og kør den på en is-maskine.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lakridscreme

Lun fløden op, hvorefter lakridsen førstsmeltes i og derefter chokoladen. Stil massen på køl. Dagen efter piskes den fast, så den kan puttes i en sprøjtepose.

Karsesukker

Blend sukkeret med karsen, og stil det et tørtsted under låg.

Anretning

Anret fem friske jordbær i en cirkel medmellemrum. Sprøjt lakridscremen ud i hullerne mellem jordbærrene, så der dannes en fuldendt cirkel, drys karsesukkeret gavmildt henover, og læg en flot kugle jordbærsorbet i midten. Drys frisk karse hen over hele retten, så sorbeten bliver indrammet i en "rede".