Desserter og kager

Fyldte appelsiner med marengslåg

Dessert med masser af frugt og nødder
af Caroline Hofberg / Foto: Tia Borgsmidt 18.11.2008

6 portioner

4 appelsiner
¾ dl tørrede figner
¾ dl tørrede dadler
25 g grofthakkede valnødder
½ tsk kanel
1 spsk cognac, mørk rom eller calvados

Marengs:
2 æggehvider
1 dl sukker

Sæt ovnen på 175°. Skær 3 af appelsinerne i halve og skær forsigtigt frugtkødet ud. Gem de halve appelsinskaller. Skær frugtkødet i små stykker. Skær forsigtigt en tynd skive af bunden på appelsinskallerne, så de står stabilt. Skræl den fjerde appelsin med en kniv. Skær helt ind til frugtkødet for at fjerne alle hinderne. Skær fileterne ud, så du får helt fine både af rent frugtkød.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skær den tørrede frugt i små stykker. Bland frugt, nødder og kanel. Fyld appelsinskallerne med blandingen og dryp lidt cognac over. Pisk æggehviderne til hårdt skum. Tilsæt sukkeret og fortsæt med at piske til blandingen er tyk, sej og blank. Bred marengsblandingen ud over frugten. Bag appelsinerne i midten af ovnen ca. 12-15 minutter, til marengsen har fået lidt farve. Server med det samme.