Desserter

Himmelsk hindbærfromage

Hvis du er vild med en god fromage som afslutning på middagen, så vil du helt sikkert elske den her med frisk smag af hindbær!
Tekst og 12.02.2020 foto: Anita Lindberg.
Opskrift på hindbærfromage
4 personer

Hindbærformage

 • 4 blade husblas
 • 350 g frosne hindbær (friske kan også bruges) – gem evt. lidt til pynt
 • 100 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 2½ dl fløde

Pynt

 • Hele hindbær
 • Citronmelisse
Den gode klassiske citronfromage er altid et hit, men det skader jo ikke med lidt forandring. Derfor har vi skiftet citronsmagen ud med smagen af dejlige hindbær, og du kan både bruge den friske og den frosne slags. Hvis du bruger frosne bær, er det en god idé at give dem et opkog inden for at undgå risikoen for virus i bærrene. Prøv også: Den perfekte citronfromage

Gode fromagetips

Sørg altid for, at alle ingredienser har stuetemperatur. Så er der mindre risiko for, at husblassen klumper. Bruger du forme, er det en god idé at spraye dem med kagesilikonespray først, så fromagerne lettere slipper formene.

Prøv også: Cheesecake med rabarber og hvid chokolade

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du hindbærfromage:
 1. Lad alle ingredienserne stå i køkkenet, til de har fået stuetemperatur. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter.
 2. Bland de optøede hindbær med sukker og vaniljesukker, og lad dem stå i 5 minutter. Vil du have fromagen meget hindbærfarvet og glat, kan du blende bær og sukker. Jo mindre du rører i bærrene, jo lysere bliver fromagen.
 3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i vandbad. Bland den forsigtigt i hindbærrene. Pisk fløden næsten stiv, og vend den i bærrene.
 4. Hæld fromagen i en form eller i portionsglas. Stil fromagen i køleskab i 3 timer inden servering. Pynt med hele hindbær og citronmelisse.

Prøv også: Cheesecake - en lækker grundopskrift