Se også
Desserter
Hindbærkoldskål med lakridsgranola
Tag den klassiske koldskål til nye højder, og nyd den med hindbær og knasende lakridsgranola! Koldskålen er ikke kun god som dessert - den er også perfekt som en frisk og let sommermorgenmad!
Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
27.06.2022
4 personer
Ingredienser
- ½ vaniljestang
- 250 g hindbær (fra frost)
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- 3 dl tykmælk
- 7 dl kærnemælk
- ½ citron
Lakridsgranola
- 80 g hvedemel
- 80 g grovvalsede havregryn
- 80 g rørsukker
- 1 spsk. groft lakridspulver
- 80 g smør
Til servering
- 1 spsk. frysetørrede hindbær
Hindbærkoldskål med granola
Lakridsgranola
- Tænd ovnen på 185°.
- Bland mel, havregryn, sukker og lakridspulver i en skål.
- Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en smuldret dej.
- Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden. Vend rundt i blandingen undervejs.
- Afkøl lakridsgranolaen helt, og opbevar den i en lukket beholder indtil servering.
Koldskål
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Blend hindbær, sukker, vaniljekorn, æggeblommer, tykmælk og kærnemælk i en blender til en ensartet og lyserød koldskål.
- Smag koldskålen til med citronsaft, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.
Servering
- Anret hindbærkoldskålen i skåle, og drys med lakridsgranola og frysetørrede hindbær.