HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Desserter
Hindbærkoldskål med lakridsgranola
Tag den klassiske koldskål til nye højder, og nyd den med hindbær og knasende lakridsgranola! Koldskålen er ikke kun god som dessert - den er også perfekt som en frisk og let sommermorgenmad!
Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
27.06.2022
4 personer
Ingredienser
½ vaniljestang
250 g hindbær (fra frost)
100 g sukker
4 æggeblommer
3 dl tykmælk
7 dl kærnemælk
½ citron
Lakridsgranola
80 g hvedemel
80 g grovvalsede havregryn
80 g rørsukker
1 spsk. groft lakridspulver
80 g smør
Til servering
1 spsk. frysetørrede hindbær
Hindbærkoldskål med granola
Lakridsgranola
Tænd ovnen på 185°.
Bland mel, havregryn, sukker og lakridspulver i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene til en smuldret dej.
Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden. Vend rundt i blandingen undervejs.
Afkøl lakridsgranolaen helt, og opbevar den i en lukket beholder indtil servering.
Koldskål
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Blend hindbær, sukker, vaniljekorn, æggeblommer, tykmælk og kærnemælk i en blender til en ensartet og lyserød koldskål.
Smag koldskålen til med citronsaft, og sæt den på køl i mindst 1 time før servering.
Servering
Anret hindbærkoldskålen i skåle, og drys med lakridsgranola og frysetørrede hindbær.
Se også
Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble
Se også
Hjemmelavet koldskål med citron og blåbær
koldskål
opskrifter med koldskål
Desserter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Koldskålsmousse med lime og boghvedeknas
Desserter
Nøddebund med vaniljeskum og lune bær
Desserter
Banoffee-trifli med rom og karamelliserede nødder
Desserter
Rabarberkompot med marengs og vaniljeis
ISABELLAS ANBEFALER
Tips og tricks
Smart trick: Derfor er der hul i din pastaske
Desserter og kager
Pavlova med figner og karamelsauce
Gå i haven i efteråret
10 gode gøremål i efterårshaven
Strik & hækling
Se listen: 75 af de bedste garnbutikker i hele landet
Mest læste
1
Køkkenhave
8 grøntsager, du kan så i efteråret
2
Strik & hækling
Se listen: 75 af de bedste garnbutikker i hele landet
3
Tips og tricks
Smart trick: Derfor er der hul i din pastaske
4
DIY
Strikkeopskrift til nybegynderen: Nem og flot sweater
5
Tips & tricks
Så ofte bør opvaskebørsten udskiftes