Desserter

Hjemmelavet blåbæris

Is er en uundværlig del af den danske sommer. Prøv denne skønne opskrift med en anden uundværlig del af den danske sommer - nemlig sæsonens blåbær.
opskrift og 25.06.2020 foto: Inge Skovdal SKOVDALNORDIC.COM
0 personer

Blåbæris

  • 5 dl blåbær
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ l piskefløde
  • 2½ dl sødmælk
  • ½ tsk. salt
  • 3 æggeblommer

Tilbehør

  • Vafler
  • Friske blåbær

Sådan gør du

  1. Bring blåbær, ½ dl sukker og citronsaft i kog. Når blåbærmassen er blød, tager du den af blusset.
  2. Blend massen efter nogle minutter, og stil den i køleskabet.
  3. Bland halvdelen af piskefløden med sødmælken, og varm blandingen op, så den er lun – ikke varm.
  4. Rør resten af fløden med resten af sukkeret samt salt, indtil sukkeret er opløst.
  5. Hæld halvdelen af den lune fløde-mælkeblanding over æggeblommerne, mens du pisker.
  6. Hæld herefter massen tilbage i gryden til den anden halvdel af blandingen.
  7. Tilsæt blåbærpuréen.
  8. Lad det simre, indtil det tykner, og tag gryden af blusset.
  9. Hæld massen i resten af den kolde fløde-sukkermasse, så den hurtigt køler ned, mens du rører – sæt evt. skålen i et isbad.
  10. Når massen er afkølet, kører du den på en ismaskine eller kommer den i en plastikbeholder i fryseren, hvorefter du skal røre i den hver ½ time, indtil isen har sat sig.
  11. Servér blåbærisen i vafler med friske blåbær til.