Hjemmelavet blåbæris

Antal: 
Ca. 1 l
Det skal du bruge: 
Blåbæris
5 dl blåbær
1 dl sukker
1 spsk. citronsaft
½ l piskefløde
2½ dl sødmælk
½ tsk. salt
3 æggeblommer
Tilbehør
Vafler
Friske blåbær

Sådan gør du

  1. Bring blåbær, ½ dl sukker og citronsaft i kog. Når blåbærmassen er blød, tager du den af blusset.
  2. Blend massen efter nogle minutter, og stil den i køleskabet.
  3. Bland halvdelen af piskefløden med sødmælken, og varm blandingen op, så den er lun – ikke varm.
  4. Rør resten af fløden med resten af sukkeret samt salt, indtil sukkeret er opløst.
  5. Hæld halvdelen af den lune fløde-mælkeblanding over æggeblommerne, mens du pisker.
  6. Hæld herefter massen tilbage i gryden til den anden halvdel af blandingen.
  7. Tilsæt blåbærpuréen.
  8. Lad det simre, indtil det tykner, og tag gryden af blusset.
  9. Hæld massen i resten af den kolde fløde-sukkermasse, så den hurtigt køler ned, mens du rører – sæt evt. skålen i et isbad.
  10. Når massen er afkølet, kører du den på en ismaskine eller kommer den i en plastikbeholder i fryseren, hvorefter du skal røre i den hver ½ time, indtil isen har sat sig.
  11. Servér blåbærisen i vafler med friske blåbær til.