Desserter
Desserter
Hvid chokolademousse med matcha-te og spiselige blomster
Imponér dine gæster med en chokolademousse ud over det sædvanlige! Ikke nok med, at den er lavet med hvid chokolade, så indeholder den også eksotisk matcha-te og pyntes med flotte spiselige blomster.
af Skovdal Nordic, skovdalnordic.com
15.03.2021
6 personer
Hvid chokolademousse
- 100 g hvid chokolade
- 150 g cremefraiche 38 %
- 2 æggehvider
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. matcha-tepulver
- 1 dl piskefløde
- Usprøjtede spiselige blomster (f.eks. stedmoderblomster eller tusindfryd)
Sådan laver du hvid chokolademousse:
-
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
-
Tag chokoladen af vandbadet, og vend cremefraichen i.
-
Pisk æggehvider stive med sukker og matcha-tepulver.
-
Vend de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen.
-
Pisk flødeskum, og vend det forsigtigt i chokolademassen.
-
Fordel moussen i 6 serveringsglas. Dæk dem med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer.
-
Pynt moussen med spiselige blomster lige inden servering.
TIP: Matcha-tepulver giver moussen karakter, men kan sagtens udelades.