Desserter

Hybenis med syltede hyben

Køl ned i sommervarmen med denne dejlige og dekorative hybendessert.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen 8.08.2008 Foto: Jes Buusmann

HYBENIS:
• 200 g rensede hyben
• ½ dl vand
• ½ dl sukker
• 4 pasteuriserede æggeblommer - 2 bægre
• 4 spsk sukker
• ½ l piskefl øde
• Evt. 1 spsk tørrede lavendelblomster
• Pynt: Tørrede lavendelblomster

Kom hyben, vand og sukker i en gryde, og kog det op. Lad blandingen simre, til hybenskallerne er møre. Blend blandingen, og lad den afkøle. Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende. Pisk fl øden stiv. Vend æggemassen og hybenpureen i flødeskummet. Rør eventuelt tørrede lavendelblomster i. Fordel ismassen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren. Isen er frossen efter cirka 5 timer. Tag isen ud cirka ½ time før servering. Pynt med tørrede lavendelblomster lige inden servering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SYLTEDE HYBEN:
½ l vand
• 2½ dl sukker
• 1 stang vanilje
• 250 g rensede hyben

Kom vand, sukker og en fl ækket vaniljestang i en gryde. Lad det koge op, og tilsæt de rensede hyben. Kog dem i cirka 5 minutter, og lad dem afkøle i lagen. Kom blandingen på glas. Server de syltede hyben til hybenisen. Du kan også servere de syltede hyben lune til isen.

Sådan rengør du dine hyben

? Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
? Halver dem, og skrab kernerne ud.
? Skyl hybenskallerne.
? Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.