Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Skal du have veninder over i weekenden? Så byd dem på en delikat og hjemmelavet jordbærkoldskål. Erstat de søde kammerjunkere med rugbrødscroutoner og frysetørrede bær, og du har med ét en sundere dessert.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den nordiske
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Tid: 20 minutter.
Antal personer: 4
INGREDIENSER:
- 300 g jordbær (evt. fra frost)
- 2 dl koncentreret hyldeblomst-saft
- korn af 1 vaniljestang
- 1 l kærnemælk
Rugbrødscroutoner:
- 200 g rugbrød
- 1½ spsk. brun farin
Til servering:
- 4 spsk. frysetørrede jordbær
FREMGANGSMÅDE:
1. Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Kom jordbær, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og kærnemælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål. Sæt koldskålen på køl.
2. Rugbrødscroutoner: Skær rug-brødet i små tern, og vend det med brun farin. Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde. Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
3. Servering: Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrøds-croutoner og frysetørrede jordbær. Servér straks!