Desserter og kager

Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner

En portion koldskål er lækkert og kølende, og når den er lyserød og fyldt med bær, bliver den ikke mere sommerlig. Få opskriften på jordbærkoldskål her.
Shirley Nordenskiold 10.06.2016
Jordbærkoldskål

Skal du have veninder over i weekenden? Så byd dem på en delikat og hjemmelavet jordbærkoldskål. Erstat de søde kammerjunkere med rugbrødscroutoner og frysetørrede bær, og du har med ét en sundere dessert.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den nordiske

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner

Tid: 20 minutter.
Antal personer: 4

INGREDIENSER:

  • 300 g jordbær (evt. fra frost)
  • 2 dl koncentreret hyldeblomst-saft
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1 l kærnemælk

Rugbrødscroutoner:

  • 200 g rugbrød
  • 1½ spsk. brun farin

Til servering:

  • 4 spsk. frysetørrede jordbær

FREMGANGSMÅDE:

1. Skyl jordbærrene, og nip den grønne stilk af. Kom jordbær, hylde­blomstsaft, vaniljekorn og kærne­mælk i en blender, og blend det sammen til en flot lyserød koldskål. Sæt koldskålen på køl.

2. Rugbrødscroutoner: Skær rug-brødet i små tern, og vend det med brun farin. Rist rugbrødsblandingen på en tør pande ved middel varme i 5-10 minutter, til croutonerne er gyldne og sprøde. Hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.

3. Servering: Anret den lyserøde koldskål i 4 portionsskåle eller dybe tallerkener, og top med rugbrøds-croutoner og frysetørrede jordbær. Servér straks!

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den ekstravagante brunch