Desserter og kager

Konfekt der kan holde sig til jul

Lav julens konfekt i god tid, så du kan nyde din hjemmelavede konfekt helt uden julestress. Få 12 gode opskrifter på holdbar konfekt her!
af Christine Agertoft / Foto: PR 22.11.2016
konfekt-der-kan-holde-til-jul

Konfekt hører sig til i den søde juletid, og det løfter stemningen, når julens gæster bliver mødt af en indbydende skål fyldt med julens godter.

Men hvis man også gerne selv vil have tid til at nyde julen og alle de mange gæster, så kan det knibe med at få tid til den helt store konfektproduktion lige op til jul.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor har vi fundet 12 opskrifter på holdbar konfekt, som du kan lave flere uger inden jul, og som stadig smager godt og ser smukke ud, når gæsterne ringer på døren. (Hvis du da har kunne holde fingrene fra de søde fristelser så længe).

SE OGSÅ: Få opskriften på Mette Blomsterbergs vaniljekranse her!

Sådan får du din konfekt til at holde længere

Generelt øger du konfektens holdbarhed, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder, adskiller den med bagepapir og sætter den et køligt sted. I dag ender konfekten ofte i køleskabet, men den har det faktisk bedst ved omkring 10 grader. Så har du et koldt kælderrum eller en garage, er det bedre af stille den der.

  1. Konfekt lavet på tørret frugt som fx dadler og figner er generelt mere holdbare end den traditionelle konfekt lavet på nougat, marcipan og chokolade, men traditionel konfekt kan også godt holde sig i flere uger.

  2. Især konfekt betrukket med chokolade holder godt, fordi det er forseglet.

  3. Tricket er at sørge for, at det opbevares ved en jævn temperatur og i en tæt beholder.

  4. Adskil det også gerne med bagepapir.

SE OGSÅ: Risalamande på tre nye måder

Vi har samlet 12 opskrifter på holdbart konfekt

FUDGE UDEN SUKKER

Hvis du har et blødt punkt for peanutbutter, er denne fudge uden sukker helt uimodståelig. Den er lavet uden raffineret sukker og mælkeprodukter, men er stadig super cremet, sød og lækker. Få opskriften her!

opskrift konfekt

LUKSUS-HAVREGRYNSKUGLER

Ingen jul uden havregrynskugler! Det er julekonfektens Rolls Royce, og det er der en rigtig god grund til: De er superhyggelige at lave sammen med familien, pakke ned i fine kagedåser, og så spreder de stor glæde, når de bliver hentet frem og budt rundt til gæsterne. Find opskriften her!

konfekt havregrynskugler

Mozartkugler

En klassiker på konfektbordet er mozartkugler, som er søde marcipankugler med nougat indeni og dyppet i chokolade. De hjemmetrillede lækkerier smager dejligt, er hurtige at lave og kan nemt holde sig i flere uger, når de opbevares køligt. Find opskriften her!

konfekt

HVID CHOKOLADEBRUD MED LAKRIDS OG SMÅ EKSPLOSIONER

Hvid chokolade og saltlakrids er et vidunderligt match af mildhed og skarphed. Med små stykker pufsukker, der syder på tungen, er der ekstra overraskelseseffekt i denne skønne konfekt. Find opskriften her!

holdbart konfekt

METTE BLOMSTERBERG PISTACIE-KARAMELLER

Karameller er og bliver et hit, og disse er ekstra kønne at se på med det grønne farveindslag. Pistacienødder smager en lille smule som marcipan og er perfekte i samspil med den søde, brændte smag af karamel, men du kan også skifte pistacien ud med din favoritnød. Find opskriften her!

julekonfekt

ÆGTE FRANSK NOUGAT

Ægte fransk nougat er kendt for sin lækre og seje konsistens, og det er en af hemmelighederne bag franske nougats popularitet. Det er også en af grundene til, at du kan lave den et godt stykke tid inden jul, opbevare den køligt og servere den for julens gæster. Find opskriften her!

Fransk nougat

NEMME LAKRIDSKARAMELLER TIL KONFEKTSKÅLEN

Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. Find opskriften her!

lakridskarameller

Konfekt med nougat og hindbær

Lav lige så god konfekt som din lokale chocolatier med denne opskrift på marcipanbrød med nougat, hindbær og kakao. Få opskrifen her!

nougat

Karamel-trøfler

De nemme karamel-trøfler er konfekt af marcipan med en creme af dulce de leche smagt til med appelsinskal, Cointreu og flagesalt. Få opskriften her!

karamel-trøfler

Chokoladekugler

Lav julens bedste chokolade-konfekt-kugler med intens chokoladesmag og en berusende overraskelse. Få opskriften her!

chokoladekugler

Luksus-romkugler

De her smukke lyserøde luksus-romkugler pynter på ethvert bord, og så har de fået et friskt tvist af ingefær. Få opskriften her!

romkugler

Karamelliseret hvid chokolade

Overrask venner og familie med en konfekt, de ikke har fået serveret før, nemlig karamelliseret hvid chokolade med havsalt. Få opskriften her!

chokoladekonfekt

4 tips til holdbar konfekt

  1. Konfekt lavet på tørret frugt som fx dadler og figner er generelt mere holdbare end den traditionelle konfekt lavet på nougat, marcipan og chokolade, men traditionel konfekt kan også godt holde sig i flere uger.
  2. Især konfekt betrukket med chokolade holder godt, fordi det er forseglet.
  3. Tricket er at sørge for, at det opbevares ved en jævn temperatur og i en tæt beholder.
  4. Adskil det også gerne med bagepapir.

SE OGSÅ: Lækre opskrifter på julekonfekt