Desserter og kager

Mash-up: Tiramicheesecake

To Klassikere én dessert, den perfekte kombination af vores yndlings desserter, prøv opskriften på Tiramicheesecake lige her!
Kira Zarp foto: Columbus-Leth 12.09.2018
Dessert

Cheesecake er et nemt udgangspunkt for mash-ups, for du kan nemlig hurtigt bytte ostecremen ud med noget andet, som her med den klassiske tiramisu - kombination af mascarpone og amaretto. Så imponer dine gæster med det sidste nye, indefor den kulinariskeverden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

OPSKRIFT PÅ TIRAMICHEESECAKE:

Antal: 8-10 personer

SE OGSÅ: Mash-up: Jordbærnankage

DET SKAL DU BRUGE FOR AT LAVE TIRAMICHEESECAKE:

  • 100 g smør
  • 150 g fuldkornshvedekiks
  • 50 g mandler
  • Creme:
  • 4 blade husblas
  • 500 g mascarpone
  • 1 dåse kondenseret mælk (400 g)
  • 1 stang vanilje
  • 1 dl amaretto
  • Desuden:
  • Kakaopulver
  • 9-10 ladyfingers
  • 2 dl espresso

SÅDAN LAVER DU TIRAMICHEESECAKE:

Bund:

  1. Beklæd bunden af en springform med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  3. Smuldr kiksene.
  4. Hak mandlerne mellemfint.
  5. Bland kiks, mandler og smør i en skål.
  6. Hæld blandingen i springformen, og mas det godt ned og ud i bunden af formen med bagsiden af en ske.
  7. Sæt kiksebunden i køleskabet i 1 times tid.

Creme:

  1. Læg først husblassen i blød i en skålfuld koldt vand.
  2. Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk og vaniljekorn til en homogen creme.
  3. Lun amarettoen i en lille gryde, hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den lune amaretto.
  4. Rør rundt, så husblassen smelter.
  5. Hæld amarettoen i mascarponecremen under piskning.

SE OGSÅ: Den bedste cheesecake: Her er 6 farvoritter

  1. Tag springformen med kiksebunden ud af køleskabet.
  2. Beklæd siderne med et stykke kageplaststrimmel.
  3. Hæld et tyndt lag creme i springformen.
  4. Dyp ladyfingerne i afkølet espresso-kaffe en efter en – de skal druknes i 3-4 sekunder, så de når at suge uden at blive overvåde. Fordel dem i stjernemønster på cremen.
  5. Fordel resten af cremen udover, og glat overfladen.
  6. Sæt springformen tilbage i køleskabet i mindst 6 timer og gerne natten over.
  7. Fjern springformens sider, og træk forsigtig platikstrimlen af før servering.
  8. Drys med et fint lag sigtet kakao, og løft tiramicheesecaken over på et fad.

Tip: Du kan udskifte fuldkornskiksene med mandelbiscotti eller bastognekiks. Når de skal smuldres, er det nemmest at tage en frysepose og smadre dem med en kagerulle.