Desserter
Desserter og kager
Mash-up: Tiramicheesecake
To Klassikere én dessert, den perfekte kombination af vores yndlings desserter, prøv opskriften på Tiramicheesecake lige her!
Kira Zarp foto: Columbus-Leth
12.09.2018
Cheesecake er et nemt udgangspunkt for mash-ups, for du kan nemlig hurtigt bytte ostecremen ud med noget andet, som her med den klassiske tiramisu - kombination af mascarpone og amaretto. Så imponer dine gæster med det sidste nye, indefor den kulinariskeverden.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
OPSKRIFT PÅ TIRAMICHEESECAKE:
Antal: 8-10 personer
SE OGSÅ: Mash-up: Jordbærnankage
DET SKAL DU BRUGE FOR AT LAVE TIRAMICHEESECAKE:
- 100 g smør
- 150 g fuldkornshvedekiks
- 50 g mandler
- Creme:
- 4 blade husblas
- 500 g mascarpone
- 1 dåse kondenseret mælk (400 g)
- 1 stang vanilje
- 1 dl amaretto
- Desuden:
- Kakaopulver
- 9-10 ladyfingers
- 2 dl espresso
SÅDAN LAVER DU TIRAMICHEESECAKE:
Bund:
- Beklæd bunden af en springform med bagepapir.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde.
- Smuldr kiksene.
- Hak mandlerne mellemfint.
- Bland kiks, mandler og smør i en skål.
- Hæld blandingen i springformen, og mas det godt ned og ud i bunden af formen med bagsiden af en ske.
- Sæt kiksebunden i køleskabet i 1 times tid.
Creme:
- Læg først husblassen i blød i en skålfuld koldt vand.
- Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk og vaniljekorn til en homogen creme.
- Lun amarettoen i en lille gryde, hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den lune amaretto.
- Rør rundt, så husblassen smelter.
- Hæld amarettoen i mascarponecremen under piskning.
SE OGSÅ: Den bedste cheesecake: Her er 6 farvoritter
- Tag springformen med kiksebunden ud af køleskabet.
- Beklæd siderne med et stykke kageplaststrimmel.
- Hæld et tyndt lag creme i springformen.
- Dyp ladyfingerne i afkølet espresso-kaffe en efter en – de skal druknes i 3-4 sekunder, så de når at suge uden at blive overvåde. Fordel dem i stjernemønster på cremen.
- Fordel resten af cremen udover, og glat overfladen.
- Sæt springformen tilbage i køleskabet i mindst 6 timer og gerne natten over.
- Fjern springformens sider, og træk forsigtig platikstrimlen af før servering.
- Drys med et fint lag sigtet kakao, og løft tiramicheesecaken over på et fad.
Tip: Du kan udskifte fuldkornskiksene med mandelbiscotti eller bastognekiks. Når de skal smuldres, er det nemmest at tage en frysepose og smadre dem med en kagerulle.