Molleux au chocolat | Blødende chokoladekage

Molleux betyder blød på fransk, og det er præcis, hvad du kan vente dig af denne franske chokoladeklassiker: En sprød og smagfuld skal med et blødende, fløjlsblødt indre.

Lav den klassiske variant med et stykke mørk chokolade i midten, eller kast dig ud i denne anderledes version med saltet flødekaramel.

Tip! Dejen kan med fordel laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager i køleskabet, indtil de skal bages. Sørg for ikke at bage kagerne på forhånd, for når kagerne bliver kolde, forsvinder den flydende midte.

Molleux au chocolat

(6 personer)

Læs også: Tiramisu med chokolade

Det skal du bruge til Molleux au chocolat:

  • 2 spsk. smør til formene
  • 125 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 75 g sukker
  • 50 g mel
  • 6 saltede flødekarameller
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær

Servér desserten med hjemmelavet vaniljeis: Vaniljeis

Sådan laver du Molleux au chocolat:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Smelt 2 spsk. smør, og pensl 6 små runde aluminiumsforme eller små cocotter med det.
  3. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk imens æg og sukker sammen, til det er skummende. Tilsæt mel, og rør rundt.
  4. Pisk den smeltede smør-chokolade-blanding sammen til en homogen masse.
  5. Hæld chokoladeblandingen i dejen, og rør den sammen, til den er ensartet.
  6. Fyld dej i halvdelen af formene, og læg 1 karamel i hver form.
  7. Hæld resten af dejen i formene.
  8. Bag kagerne i ovnen i 6 minutter – midten skal være blød − og lad dem afkøle i 5-6 minutter, før du tager dem ud af formene.
  9. Smelt den hvide chokolade over vandbad, og pynt kagerne med smeltet hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Vild med desserter? Find flere lækre opskrifter her: