Desserter
Desserter
Molleux au chocolat | Blødende chokoladekage
Har du en svaghed for chokolade? Så snyd ikke dig selv for en tur i chokoladeparadis. Her får du opskriften på en blødende chokoladekage, der nemt kan forberedes, før gæsterne melder deres ankomst.
af Marie Melchior
3.02.2015
Foto: Jakob Helbig.
Molleux betyder blød på fransk, og det er præcis, hvad du kan vente dig af denne franske chokoladeklassiker: En sprød og smagfuld skal med et blødende, fløjlsblødt indre.
Lav den klassiske variant med et stykke mørk chokolade i midten, eller kast dig ud i denne anderledes version med saltet flødekaramel.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tip! Dejen kan med fordel laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager i køleskabet, indtil de skal bages. Sørg for ikke at bage kagerne på forhånd, for når kagerne bliver kolde, forsvinder den flydende midte.
Molleux au chocolat
(6 personer)
Læs også: Tiramisu med chokolade
Det skal du bruge til Molleux au chocolat:
- 2 spsk. smør til formene
- 125 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 4 æg
- 75 g sukker
- 50 g mel
- 6 saltede flødekarameller
- 100 g hvid chokolade
- 2 spsk. frysetørrede hindbær
Servér desserten med hjemmelavet vaniljeis: Vaniljeis
Sådan laver du Molleux au chocolat:
- Tænd ovnen på 200°.
- Smelt 2 spsk. smør, og pensl 6 små runde aluminiumsforme eller små cocotter med det.
- Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk imens æg og sukker sammen, til det er skummende. Tilsæt mel, og rør rundt.
- Pisk den smeltede smør-chokolade-blanding sammen til en homogen masse.
- Hæld chokoladeblandingen i dejen, og rør den sammen, til den er ensartet.
- Fyld dej i halvdelen af formene, og læg 1 karamel i hver form.
- Hæld resten af dejen i formene.
- Bag kagerne i ovnen i 6 minutter – midten skal være blød − og lad dem afkøle i 5-6 minutter, før du tager dem ud af formene.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad, og pynt kagerne med smeltet hvid chokolade og frysetørrede hindbær
Vild med desserter? Find flere lækre opskrifter her: