Desserter
Desserter og kager
Nem islagkage med marcipan
En hjemmelavet islagkage med marcipan sætter de købte varianter til vægs på nul komma fem, og denne gourmet-variant kan du endda lave med ganske få ingredienser. Få opskriften her!
af Maja Vase / Foto: Columbus Leth
5.10.2015
En smuk gæstedessert behøver ikke at være kompliceret for at vække dine gæsters begejstring. Denne nemme islagkage med marcipan kan laves med et minimum af ingredienser, og så smager den skønt af Anthon Bergs gode marcipan-brød!
Vild med marcipan? Prøv hjemmelavede flødeboller med marcipan-bund!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nem islagkage med marcipan
(1 islagkage)
Det skal du bruge til islagkage med marcipan:
Chokoladebund:
- 150 g mørk chokolade (køb Mad & Boligs favorit her!)
- 75 g smør
- 150 g sukker
- 3 æg
Marcipan-is:
- 150 g marcipan
- 150 g sukker
- 3¾ dl minimælk
Overtræk:
- 100-200 g mørk chokolade
FÅ FLERE SMUKKE GÆSTEDESSERTER MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du islagkage med marcipan:
- Chokoladebund: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
- Fordel dejen i en springform (18 cm i diameter), og bag kagen i 25 minutter ved 175°. Lad bunden køle af, og sæt den i fryseren i springformen.
- Marcipan-is: Riv marcipanen groft. Varm forsigtigt marcipan, sukker og mælk op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine (Køb den bedste ismaskine her!). Fordel den færdigkørte is oven på chokoladebunden, og sæt islagkagen i fryseren natten over.
- Overtræk: Smelt mørk chokolade i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud over islagkagen, og servér straks, eller servér islagkagen med smeltet chokolade i en skål ved siden af.
Tip! Brug en marcipan af rigtig god kvalitet. Det kan smages, hvis du gør det, og det kan også smages, hvis ikke du gør det.