Desserter og kager

Parfait-is med blød marengs

Mormor-dessert med et moderne tvist. Prøv denne parfait-is med fløjlsblød marengs til.
af Marie Holm / Foto: Columbus Leth 16.10.2017
Parfait-isbomber

Parfait betyder 'perfekt' på fransk, og perfekt passer godt til den her nemme is-dessert.

Du behøver nemlig ingen ismaskine eller utallige ingredienser for at lave den. Det eneste du skal bruge er piskefløde, kondenseret mælk og en stang vanilje, som skal piskes sammen med et piskeris. Det bliver det ikke mere simpelt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Desserten serveres med blød marengs ved siden af, hvilket vækker minder om tidligere tideres baked alaska-isbomber.

Den traditionelle parfait

Parfait stammer fra Frankrig, hvor den på oprindeligt blev lavet med sirup, æg og fløde.

Sammensætningen af disse tre ingredienser betyder, at du ikke behøver at røre rundt i desserten for at undgå iskrystaller. Derfor skal du ikke bruge ismaskine til denne dessert.

Mmm... Prøv den her parfait med chokolade og bær!

Du kan blot røre ingredienserne sammen, hælde isen ned i en form og sætte den direkte i fryseren.

Amerikanerne har en lidt anden tolkning af en parfait. Bestiller du en parfait i USA, vil du typisk få en version med frugt og granola serveret i et højt glas.

Opskrift på parfait-is med blød marengs

Antal: 6-8 stk.

Det skal du bruge til parfait-is med blød marengs

SWIRL:

  • 250 g friske ribs
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. rosenvand

​IS:

  • ½ liter piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 1 dåse kondenseret mælk

MARENGS:

  • 2 æggehvider
  • 1 nip salt
  • 120 g sukker
  • 1 spsk. rosenvand

DESUDEN:

  • 250 g friske ribs

Prøv også: Vanilje-parfait - den bedste og nemmeste opskrift

Sådan laver du parfait-isbomber med blød marengs

  1. Vask ribsene – du behøver ikke at ribbe dem.
  2. Kom dem i en lille gryde sammen med sukker og rosenvand, og bring dem forsigtigt i kog.
  3. Lad bærrene simre i 5 minutter. Træk dem så af varmen, og hæld det hele i en sigte.
  4. Brug bagsiden af en ske til at mase med, så kernerne sigtes fra.
  5. Sæt ribspuréen i køleskabet, til den er helt kold.
  6. Pisk fløden til blødt skum sammen med vaniljekornene, og rør den kondenserede mælk i fløden.
  7. Fordel blandingen i silikoneforme, og sørg for ikke at fylde dem helt op.
  8. Hæld lidt ribspuré ned i den hvide ismasse, og brug evt. enden af en ske til at rode lidt ned i de to ismasser og skabe marmoreffekt.
  9. Sæt formene i fryseren i mindst 7 timer eller natten over.

MARENGS:

  1. Kom æggehviderne i en skål, og pisk dem skummende med et nip salt ved middel hastighed.
  2. Så snart hviderne former bløde toppe, skal du tilsætte sukkeret skefuld for skefuld.
  3. Fortsæt med at piske ved middel hastighed, til alt sukkeret er indarbejdet, og marengsen er skinnende og stiv.
  4. Fyld marengsen i en sprøjtepose.
  5. Tag isbomberne ud af fryseren, vend dem straks ud af silikoneformene, og sæt dem på hver sin tallerken.
  6. Sprøjt rosenmarengsen fint udover isbomberne.
  7. Giv evt. marengsen lidt farve med en gasbrænder, pynt med masser af friske ribs, og servér straks.

TIP! Hvis du vil give parfait-desserten lidt knas, så knus et par fuldkornskiks groft, og drys dem på tallerkenen, inden du anretter isbomberne. Kiksesmulderet fungerer som en slags bund og giver cheesecake-fornemmelse.

Find flere fristende desserter her...