Desserter og kager

Pistaciekage med meyer-citron og krystalliserede tranebær

Imponér dine middagsgæster med denne friske og delikate variation af den klassiske kransekage med pistacie, meyer-citron og tranebær. Tag kransekage til næste niveau med opskriften herunder!
af Ayane Kogure. Redigeret til web / Foto: Marieke Verdenius 16.02.2022
Opskrift på pistaciekage med meyer-citron og krystalliserede tranebær

Kan du godt lide at nyfortolke klassiske desserter og imponere dine gæster? Så er det her kagen for dig! Med pistaciens fyldige smag, syrlige toner fra meyer-citron og et sødt, frugtigt finish med krystalliserede tranebær, tager den alle med storm.

Den delikate kage formes som en kransekage, men i stedet for den klassiske mandelsmag, introduceres her pistacienødder. Pistacienødden er fantastisk i både søde og salte retter, og så har den en imponerende farve. Sammen med de rødlige tranebær giver den grønne nød denne kage en smuk, farverig pynt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FUN FACT: Meyer-citronen er en hybrid af en citron og en mandarin. Den stammer oprindeligt fra Kina. Den ligner en almindelig citron, men har, udover syre, en smule sødme og mere aromatisk skal.

Vild med citron? Se også: Napoleonskage med lemoncurd

Opskrift på pistaciekage med meyer-citron og krystalliserede tranebær

Personer: 4

Det skal du bruge til pistaciekage med meyer-citron og krystalliserede tranebær

Pistaciekage:

  • 1 æggehvide

  • 120 g mandelmel

  • 120 g flormelis

  • 60 g pistacienødder

Krystalliserede tranebær:

  • 50 g tørrede tranebær

  • 15 ml vand

  • 50 g sukker

Glasur med meyer-citron:

  • 4 spsk. flormelis

  • ½ usprøjtet meyer-citron

  • Pistacienødder

Prøv også: Luksus-roulade med hindbær

Sådan laver du pistaciekage og topping

Pistaciekage:

  1. Pisk æggehviden stiv, til den danner bløde toppe.

  2. Rør mandelmel, flormelis og finthakkede pistacienødder i en skål, og vend den stiftpiskede æggehvide i, til massen samler sig.

  3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i mindst et par timer, gerne natten over.

  4. Forvarm ovnen til 170°.

  5. Smør kransekageforme på ca. 8 cm i diameter med smør.

  6. Del dejen i 4 lige store dele, og rul dem til ruller på 2-2,5 cm i tykkelsen. Læg dejrullerne i formene, og tryk toppen let flad.

  7. Bag i ovnen i 10-12 minutter, til de er let gyldne.

  8. Lad dem køle helt af, og tag dem forsigtigt ud af formene.

Krystalliserede tranebær:

  • Beklæd en bageform med bagepapir.

  • Skær tranebær i mindre stykker.

  • Varm vand og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst, og det har en temperatur på 118°.

  • Fjern sukkermassen fra varmen, og vend hurtigt tranebærrene i. Fordel tranebærrene på bradepanden i ét lag.

  • Lad dem køle helt af, og opbevar dem i et glas med tætsluttende låg.

Glasur med meyer-citron:

  • Rør flormelis og citronsaft sammen, og dekorér kagerne med glasur, citronskal, krystalliserede tranebær og hakkede pistacienødder.

Klar på flere delikate kager?

Vil du kaste dig ud i flere flotte og velsmagende bageprojekter, så prøv disse klassiske hindbærsnitter med et opgraderet look! Få opskriften her.

Hindbærsnitter