Desserter og kager

Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim

Disse romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim er både bløde og knasende på én gang – og så smager de helt fantastisk!
af redaktionen 20.10.2017
Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim

Romkugler laves på basis af en skærekage. Her bages kagen fra bunden, men hvis du er smart, gemmer du altid rester af fx chokolade- og sandkage i fryseren – så er du til enhver tid parat til at trille en portion romkugler uden at skulle bage først.

Tip: Bland vaniljekornene med lidt sukker på et skærebræt, før du rører dem i dejen. Så klistrer de ikke sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift til ca. 15 stk.
Tid: 25 minutter. Bagetid: 25 minutter.

LÆS OGSÅ: Romkugler Deluxe opskrift

Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim

INGREDIENSER

  • 130 g smør
  • 2 æg
  • 240 g sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • en lille bradepande, ca. 15 cm x 20

Når romkuglerne skal trilles:

  • 40 g blødt smør
  • 2 spsk. hindbærsyltetøj
  • 2 spsk. romessens

Pynt:

  • 150 g mørk chokolade
  • 80 g Daim (ca. 3 stykker)
  • evt. 3 spsk. frysetørret hindbærpulver

FREMGANGSMÅDE

1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det afkøle.

2. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør det afkølede smør og vaniljekorn i blandingen.

3. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og bland med en ske til en jævn dej.

4. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Stik med en urtekniv i midten af kagen for at se, om den er færdigbagt – den må gerne være lidt fugtig. Lad kagen køle af i bradepanden.

5. Når romkuglerne skal trilles: Smuldr kagen i en stor skål, og rør krummerne sammen med smør, hindbærsyltetøj og romessens. Tril massen til kugler, og sæt på køl.

6. Pynt: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Hak Daim fint, og læg det på en tallerken. Dyp romkuglerne i den smeltede chokolade, og tril dem derefter i Daim. Drys evt. med hindbærpulver. Lad romkuglerne størkne på et ark bagepapir.