Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim
Romkugler laves på basis af en skærekage. Her bages kagen fra bunden, men hvis du er smart, gemmer du altid rester af fx chokolade- og sandkage i fryseren – så er du til enhver tid parat til at trille en portion romkugler uden at skulle bage først.
Tip: Bland vaniljekornene med lidt sukker på et skærebræt, før du rører dem i dejen. Så klistrer de ikke sammen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift til ca. 15 stk.
Tid: 25 minutter. Bagetid: 25 minutter.
LÆS OGSÅ: Romkugler Deluxe opskrift
Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim
INGREDIENSER
- 130 g smør
- 2 æg
- 240 g sukker
- korn af ½ vaniljestang
- 100 g hvedemel
- 40 g kakao
- ½ tsk. bagepulver
- en lille bradepande, ca. 15 cm x 20
Når romkuglerne skal trilles:
- 40 g blødt smør
- 2 spsk. hindbærsyltetøj
- 2 spsk. romessens
Pynt:
- 150 g mørk chokolade
- 80 g Daim (ca. 3 stykker)
- evt. 3 spsk. frysetørret hindbærpulver
FREMGANGSMÅDE
1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det afkøle.
2. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør det afkølede smør og vaniljekorn i blandingen.
3. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og bland med en ske til en jævn dej.
4. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Stik med en urtekniv i midten af kagen for at se, om den er færdigbagt – den må gerne være lidt fugtig. Lad kagen køle af i bradepanden.
5. Når romkuglerne skal trilles: Smuldr kagen i en stor skål, og rør krummerne sammen med smør, hindbærsyltetøj og romessens. Tril massen til kugler, og sæt på køl.
6. Pynt: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Hak Daim fint, og læg det på en tallerken. Dyp romkuglerne i den smeltede chokolade, og tril dem derefter i Daim. Drys evt. med hindbærpulver. Lad romkuglerne størkne på et ark bagepapir.