Desserter

Sommer-desserter: 5 opskrifter med bær

Sommer-desserter med farvefine bær er et hit hos de fleste. Vi giver dig her 5 søde opskrifter med sæsonens bær til dine sommer-desserter.
af Linda Østergaard 24.07.2014 Foto: Betina Hastoft.

Sæsonens bær kalder på søde sommer-desserter. Jordbær, solbær, ribs, hindbær, stikkelsbær, brombær og blåbær - det er bare nogle af de spiselige fristelser, som den lune sommertid byder på. De farvefine og friske bær er i sæson lige nu, og de rimer på hjemmelavede sommer-desserter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skal du lave sommer-desserter, så gå en tur i haven, eller besøg din lokale grønthandler, så du kan proppe kurven med de fristende sommerbær til dine yndlings sommer-desserter. De hitter hos både store og små, og så er de det lækreste fyld i hjemmebagte kager, tærter, muffins og andre søde sommer-desserter.

Her er nogle af redaktionens yndlingsbær, som du kan bruge i dine sommer-desserter:

Brombær

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær og en favorit, når det kommer til sommer-desserter. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke sommer-desserter pyntet med de friske, sortlilla bær.

Hindbær

Hindbær pibler allerede frem i juni, og de søde, røde bær kan plukkes frem til september-oktober. Det gør hindbærret perfekt til søde sommer-desserter. De er også et lækkert indslag i en grøn salat.

Ribs

Ribs fås både hvidgule og røde. Ud over farveforskellen smager de forskelligt, og de blomstrer og modnes forskelligt, nemlig i løbet af juli og august. De hvide ribs er sødere end de røde og bliver ikke taget af fuglene. Brug dem som sødt eller friskt islæt i dine sommer-desserter.

Solbær

Solbær er ét af de bær, der har det højeste indhold af C-vitamin og antioxidanter. Solbær skal først plukkes, når alle bær i klasen er sorte og fuldmodne. De modner alt efter sort sidst i juli eller først i august. Både deres farve og smag egner sig godt i søde sommer-desserter.

Vild med sommer-desserter? Se 10 søde sommerlagkager!

Herunder har vi samlet et fristende udvalg af søde sommer-desserter med sæsonens farvefine bær. Blandt vores yndlings sommer-desserter finder du søde marengskager, bløde tærter, tiramisu med et tvist og sprøde vafler. Så kast dig ud i den søde dessertkamp og kreer de lækreste sommer-desserter med årstidens bær.

Inspiration til haven: Få 5 tips til en nem have

Sommer-desserter: Pavlova
Marengskagen pavlova med limemarinerede jordbær. Få opskriften her.
Sommer-desserter: Vafler
De lækreste vafler med blåbærcreme. Få opskriften her.
Sommer-desserter: Brombærdrøm
Sommersød dessert med brombær. Få opskriften her.
Sommer-desserter: Tiramisu
Tiramisu med sommersmag af hindbær. Få opskriften her.
Sommer-desserter: Tærte
Sommertærte med ribs og andre bær. Få opskriften her.