Desserter og kager

Svampet kage med jordbær

Brug sommerens sødeste bær til en svampet kage med jordbær, og nyd den sammen med venner og familie.
af Julie Hey / Foto: Bjørn Jakobsen 10.06.2016
Svampet kage med jordbær

Hvis du er på jagt efter en nem kage med jordbær, der både er svampet og smagsfuld, så er den her et godt bud. Det er egentlig en mazarinkage, og den søde og bløde macipan i kagen sikrer, at den får masser af smag og den helt rigtige svampede konsistens. Appelsin og jordbær tilfører friskhed og naturlig sødme. Jordbær-kagen kan stille enhver kagesult, men hvis du vil gøre den endnu mere lækker, så kan du altså med fordel servere den med flødeskum, creme fraiche eller is. Det gør den ekstra sommerlig - men selvfølgelig også ekstra syndig. Prøv også: Koldskåls-kage med jordbær!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Svampet kage med jordbær

6 personerTid: 15 min. + Bagetid: 1 timeDet skal du bruge til en svampet kage med jordbær:
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 g rørsukker
  • 2 æg
  • 100 g marcipan
  • 1 appelsin, økologisk
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g hvedemel
  • 4-6 store jordbær
  • (evt. fløde til flødeskum)

Se også: Verdens nemmeste snickerskage

Sådan laver du en svampet kage med jordbær:

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Rør smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  3. Tilsæt æggene, og pisk til en klumpet dej.
  4. Riv marcipan og appelsinskal i dejen og vend det sammen.
  5. Rør bagepulver og mel sammen og sigt det i dejen under omrøring.
  6. Kom dejen i en mindre, smurt springform (Ø 18 cm) og pynt med halve jordbær.
  7. Bag kagen i ovnen i ca. 50-60 min., til den er fast i midten.
  8. Lad kagen køle af i formen og server evt. med flødeskum, creme fraiche eller is.

Prøv også de her søde sager og kager med jordbær ...