Desserter
Desserter og kager
Tarte tatin med créme chantilly og æblefyld
Søren Ejlersen er en af medstifterne af Aarstiderne. Han har en forkærlighed for gode, rene råvarer og grøn energi. Her er en af hans skønne kageopskrifter.
af Eva-Marie Wilken og Lene Lykke Foto: Martin Sølyst, Erik Bjørn & Ko
25.10.2012
6-8 personer
Ingredienser
1½-2 kg coxorangeæbler el. andet kogefast æble
150 g sukker1 lille portion mørdej
2 dl piskefløde
50 g florsukker
1 stang vanilje
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og skær kernehuset væk. Smelt sukkeret i et ildfast fad (evt. et originalt tarte tatin-fad). Tilsæt æbler, og kog sammen. Læg mørdejslåget på, og bag tærten i ovnen ved 165° i 1 time.
Lad tærten trække et par timer, og server med chantilly, pisket af fløde, florsukker og vaniljekorn.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se flere opskrifter fra Søren Ejlersen her:
Bagte rødbeder med pocheret æg
Pocheret torsk med selleri og persille
Tagine med rødder, kikærter og salte citroner
Find flere lækre opskrifter i galleriet nedenfor.