Drinks & Cocktails

Rabarber sour med amaretto

En rigtig forårsdrink! Du kender måske den klassiske amaretto sour - her får den selskab af frisk og syrlig rabarber. Skål!
Af Louisa Lorang / Foto: Columbus Leth7.05.2025
1 stk

Rabarberlage

  • 200 g rabarber
  • 200 g sukker
  • ½ dl citronsaft
  • ½ liter vand

Drink

  • 4 cl amaretto
  • 4 cl bourbon
  • 1 æggehvide
  • 2 cl rabarberlage
  • 2 cl citronsaft
  • Isterninger

Til servering

  • Isterninger
  • 1 skive citron
  • Lidt strimler rabarber

Sådan laver du rabarber sour

Rabarberlage

  1. Skyl rabarber, og skær dem i mindre stykker. Kog rabarber, sukker, citronsaft og vand i en gryde i 5-7 minutter. Tag gryden af varmen, og lad saften køle lidt af.
  2. Hæld indholdet fra gryden gennem en finmasket si, så saften løber fra. Hæld saften på en skoldet (og atamonskyllet) patentflaske, og sæt den på køl, til den er helt kold.

Drink

  1. Fyld amaretto, bourbon, æggehvide, rabarberlage og citronsaft i en shaker, og ryst drinken i ½-1 minut.
  2. Fyld lidt isterninger i, og shake kort igen.
  3. Sigt drinken over i et glas med isterninger. Pynt med citron og rabarber, og servér straks.

Sponsoreret indhold