Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
Hvis du er på jagt efter en rigtig velsmagende, smuk og luksuriøs ret til gæste- eller nytårsmenuen, så er oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg sagen.
En ting er, at du ender med en tallerken, som alle dine gæster vil elske, men noget andet - og måske endda endnu vigtigere - er, at det er en overkommelig opgave at tilberede den til et større selskab.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Oksemørbrad i ovn er et sikkert hit
Opskriften her er til 4 personer, men du skal være opmærksom på, at det bliver nogle ordentlige bøffer.
Kødelskerne i selskabet bliver begejstrede, men husk, at du nok skal servere en let forret og vente lidt med desserten, hvis du vælger at holde fast i bøfstørrelsen.
Mangler du flere ideer til nytårsmiddagen?
Forret:
- Alle vores forretter til nytår
- Se alle vores lækre forretter her
- Se alle forretter uden fisk her
- 10 nemme forretter til nytår
- Lav de lækreste tapas-forretter
Dessert:
- Få vores bedste opskrift på cheesecake med hindbær her!
- Chokoladekage med blødende midte er et hit til nytår!
- Den bedste gulerodskage af Mette Blomsterberg
Opskrift på oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
MØRBRAD I OVN:
- 1 oksemørbrad (1.200-1.500 g)
- 4 spsk. solsikkeolie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
KANTARELSAUCE:
- 600 g kantareller
- 1 bananskalotteløg
- 30 g smør til stegning
- 4 stilke frisk timian
- 2 dl hønsebouillon
- 4 dl piskefløde
- Evt. majsstivelse
KARTOFFELPURÉ:
- 4 bagekartofler
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- Salt og friskkværnet peber
SYLTEDE RØDLØG:
- 2 rødløg
- 2 spsk. solsikkeolie til stegning
- ½ dl balsamicoeddike
- 1 spsk. sukker
- Salt og friskkværnet peber
PYNT:
- Ærteskud
- Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg:
MØRBRAD:
- Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande.
- Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
- Steg den færdig i ovnen ved 175° i 12- 18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.
KANTARELSAUCE:
- Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste.
- Pil løget, og hak det. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene, til de er lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg i et par minutter. Tag et par stykker fra til pynt.
- Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.
KARTOFFELPURÉ:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern.
- Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra.
- Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt.
- Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med salt og peber.
SYLTEDE RØDLØG:
- Pil løgene, og skær dem i både. Varm olie op i en lille gryde, og steg løgene i 4 minutter.
- Hæld eddike på, og kog blandingen op. Smag til med sukker, salt og peber.
SERVERING:
- Skær oksemørbraden i 5 cm tykke skiver, og anret dem med lidt syltede rødløg ovenpå, kartoffelpuré og kantarelsauce. Pynt med ristede kantareller og ærteskud, og krydr med salt og peber.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.