Mad
Fisk og skaldyr
Pasta med kulmule og oliven
Pasta med kulmule og oliven er en frisk og let ret, som du sagtens kan fremtrylle i derhjemme eller i dit sommerhus.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth
14.08.2017
I sommerhuset har vi tid til at lave mad, men sjældent det vilde udstyr. Du kan alligevel sagtens fremtrylle denne italianskinspirerede ret med pasta og kulmule.
Pasta er et hit hos mange. Det er nemt og kan bruges til stort set alt. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Fx kan du prøve denne pastaret. som er let og frisk.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på pasta med kulmule og oliven
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave pasta med kulmule og oliven
- 300 g fusilli casarecci eller anden pasta
- 3 spsk. olivenolie u salt og friskkværnet peber
- 400 g kulmule i filet, uden skind og ben
- ¼ bundt bredbladet persille
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. store kapers
- 2-3 spsk. små italienske oliven uden sten
- 1 rød chili
- 60 g parmesan
- 1 citron
Sådan laver du pasta med kulmule og oliven
- Kog pastaen efter pakkens anvisning. Lad pastaen dryppe af i et dørslag, og kom den tilbage i gryden.
- Vend 1 spsk. olivenolie og lidt salt og peber i pastaen, og hold den varm.
- Skær fisken ud i små tern på ca. 2 x 2 cm.
- Hak persille med stængler fint.
- Snit hvidløgene fint, og rist dem gyldne i 2 spsk. olivenolie på en meget varm pande.
- Kom fisk, persille, kapers og oliven på panden, og steg det hårdt af i 2 minutter. Vend det sammen med pastaen.
- Hak chili fint, og riv parmesanen.
- Anret pastaen på et lille fad eller en stor tallerken, og drys med chili og parmesan. Servér med citronen skåret i både.
Tip! Kan du ikke skaffe kulmule, så brug i stedet krabbe, som lige vendes før serveringen.