Fisk og skaldyr

Sommermad: Tapas med fisk

Friske tapas med fisk og smagfulde skaldyr er den perfekte måde at fejre sommeren og de varme aftener udendørs på.
af IN / Foto: Frederikke Heiberg 6.07.2015
tapas

Du kender sikkert den smagstunge version af tapas med krydrede pølser og fyldig æggekage, men tapas med fisk er den sommerlige udgave af den spanske klassiker. Mød tre fantastiske sommer-tapas her, og få nogle helt nye favoritter til sommerens gæstemenu.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find endnu flere lækre tapas opskrifter her!

Tapas med fisk #1

KAMMUSLINGER MED SØD TOMATKOMPOT OG KAVIAR

Tapas med fisk - kammusling
  • 2 store tomater
  • 3 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 2-3 spsk. sukker
  • havsalt
  • 6 store kammuslinger
  • saft fra 1 citron
  • lidt sukker
  • 1/4 dl olivenolie
  • 30 g kaviar
  • Friskkværnet peber og havsalt

Sådan gør du!

Sød tomatkompot:

  1. Fjern skindet ved at snitte et lille kryds i toppen af hver tomat, vend rundt og fjern stilken/blomsten.
  2. Blancher dem i spilkogende vand i 1 minut, afkøl i iskoldt vand, og riv skindet af.
  3. Hak dem groft, og kog op med sukker og balsamico i en lille gryde, til væden er fordampet, smag til med sukker og salt.

Kammmuslinger:

  1. Flæk kammuslingerne midt igennem, så du har to store runde skiver.
  2. Sæt dem på et fad, pres citronsaft og olivenolie ud over, krydr med sukker, salt og peber, lad dem stå og trække i minimum 10 minutter.
  3. Læg en skive kammusling, kom 1/2 tsk. tomatkompot på, top med kaviar og server straks.

Lav lækre tapas-forretter til nytår!

Tapas med fisk #2

ÆRTEPURÉ MED TIGERREJER OG GRILLET FERSKEN

Tapas med fisk - tigerreje
  • 200 g bælgede ærter
  • 25 g hasselnødder
  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 tsk. æbleeddike
  • Havsalt
  • 12 tigerrejer
  • 3 ferskner eller nektariner delt i 12 både
  • 3 tynde skiver rugbrød delt i 12 firkantet
  • Lidt olie

Sådan gør du!

  1. Blend ærter og hassel-nødder sammen, tilsæt olie, eddike og salt. Og blend til en let rustik pure. Sæt til side.
  2. Stil brødene på en bagerist, dryp med lidt olie. Rist dem i en 175 grader varm ovn, til de er sprøde.
  3. Fjern skal fra rejerne, og skær et lille snit i ryggen af rejen og fjern tarmstreng.
  4. Pensel rejerne med lidt olie. Varm en grillpande og grill rejer og ferskenbåde på begge sider.
  5. Anret brødet med lidt ærtepure, en reje og en grillet fersken. Drys med salt og peber.

Vil du have tapas med fisk i form af tun? Så læs med her!

​Tapas med fisk #3

JOMFRUHUMMER MED TRØFFEL-AIOLE

Tapas med fisk - jomfruhummer
  • 6 hele jomfruhummere
  • Olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Groft brød

Aioli:

  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • 2 past. æggeblommer
  • salt og peber
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 dl solsikkeolie
  • Pynt: Trøffelolie og dild

Sådan gør du!

  1. Flæk jomfruhummeren midt igennem på langs fra hoved til hale. Fjern indvolde. Pensl hver enkelt godt med olie, krydr med salt og peber.
  2. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 3-5 minutter ved 200 grader.
  3. Del brødet i stænger på størrelse med jomfruhummerne, og rist dem i ovnen, til de er gyldne, ca. 4 minutter.

Aioli:

  1. Pil hvidløgsfeddene og kom dem i en morter sammen med saltet, stød det godt sammen til en ensartet masse. Sæt til side.
  2. Blend eller pisk æggeblommerne med salt, til de bliver lyse i farven (det tager ca. 6 –7 minutter, så hav tålmodighed).
  3. Tilsæt peber, citronsaft og hvidløgspastaen. Hæld olien i med en tynd stråle, mens der stadig blendes eller piskes. Endelig lidt ad gangen, ellers skiller mayonnaisen. Bliv ved, indtil massen er let, fast og har samme konsistens som mayonnaise, vend få dråber af trøffelolie i den færdigblandede aiole, smag til med trøffelolie.
  4. Smør lidt aiole på brødet, læg en jomfruhummer over, pynt med lidt dild, krydr med salt og peber. Dryp med trøffelolie.

Abonnement