3 tips til at undgå madspild

Facts om madspild
- Hver anden dansker har mindsket sit madspild meget eller en smule i løbet af det seneste år?

- Hele 19 % har mindsket madspildet meget det seneste år - og her er det især de yngste forbrugere og forbrugere i Nordjylland, der fører an.

- I forhold til en tidligere undersøgelse om madspild fra Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer er gruppen af danskerne, som svarer, at de sjældnere smider mad ud, steget fra 14 til 20 %.

Kilde: Markedsanalyse om udviklingen i madspild af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad.

1. Skab overblik over dine basisvarer som konserves, mel, ris, pasta, mælk osv. Sørg for at sætte de ældste varer forrest i skabet, så de bliver brugt først. Og gør det til en vane at stille det nyindkøbte bagest i skabet eller skuffen. På den måde sørger du for, at der er et naturligt flow i varerne - og at der ikke er noget, der bliver glemt og til sidst må smides ud.

Opbevarer du dine madvarer i den rigtige emballage? Se her, hvad du bør gøre

2. Ofte skyldes madspil dobbeltkøb. Minimer det ved at skrive indkøbsliste og på den måde undgå impulskøb. Husk at kigge i køleskabet, fryseren, frugtskålen og koloniallageret, før du skriver din indkøbsliste.

3. Frugt og grøntsager er noget af det, der oftest ender i skraldespanden. Køber du stort ind, så skær de tiloversblevne frugter i små skiver, og frys dem ned - før de bliver slatne og kedelige. De kan efterfølgende bruges som fyld i grød og bagværk samt i smoothies. Grøntsager kan fryses på samme måde og senere bruges som fyld i supper, gryde- og fadretter.

Læs mere på stopspildafmad.dk