Tips og tricks

Cecilia fra ”Kagekampen”: Jeg kan ikke lade være med at bage

af Tóra Effersøe Mortensen 23.10.2013
Foto: Copenhagencakes og Kanal 5
Kagebloggeren Cecilia Fahlström, der står bag Copenhagencakes, er i denne uge aktuel i ”Kagekampen” på Kanal 5, hvor hun kreerer smukke og lækre kager. Vi har mødt hende til en snak om kager.

Cecilia blev i foråret ringet op af Kanal 5 og spurgt, om hun havde lyst til at deltage i "Kagekampen", og når man godt kan lide udfordringer, så takker man da ja til sådan et tilbud. Grunden til, at hun fik tilbuddet er, at hun i sin fritid kreerer lækre kager på sin blog Copenhagencakes

- Jeg ELSKER at blogge om kager! Der sidder simpelthen så mange fantastiske ligesindede kage-elskere derude i landet, som jeg kan mærke er drevet af de samme kageinteresser. Det er helt fantastisk at fremmede mennesker skriver til mig og giver mig feedback og søde kommentarer på mit bagværk. Det er helt klart én af årsagerne til, at jeg har lyst til og mod på at blive ved med at blogge, man kan da ikke andet end at nyde, at man får ros med på vejen, siger Cecilia, da hun bliver spurgt, hvordan livet som kageblogger er i Danmark.

Som kageblogger bliver der bagt og lavet mange kager og desserter i køkkenet, og Cecilia Fahlström har da også svært ved at vælge blot en favoritkage.

- Jeg har rigtig mange yndlingskager! Hver gang jeg smager en ny kage, som er rigtig god, tænker jeg, at nu har jeg fået endnu en ny yndlingskage.

- Hvis der er en kage fra mit eget repertoire, som er min yndlingskage, så må jeg udvælge to: Gulerodscupcakes med creamcheese frosting for det første, fordi de er så fantastiske og svampede i konsistensen, og smagen sidder bare lige i skabet. Det er nok den kage, jeg har bagt flest gange, og den fejler aldrig. Det er helt klart min go-to-opskrift når jeg skal have kager med til et arrangement, eller hvis der kommer gæster herhjemme. Min anden yndlingskage er min passionskage med passionsfrugtmousse og hvid chokolademousse, siger Cecilia Fahlström

En anden af Cecilias favoritter er hendes minitærte med crunchy nødder, hindbærcoulis og chokoladeganache - få opskriften lige her!

Når Cecilia Fahlström søger inspiration sker det over det hele.

-Jeg bliver inspireret af alt og alle omkring mig. Hvis jeg smager en lækker kage på et konditori, så kan jeg ikke lade være med at tænke over, hvad mon opskriften består af, og hvordan jeg kan rekreere kagen i mit eget køkken. Jeg har altid været rigtig nysgerrig og eksperimenterende i køkkenet, og det er helt klart derfor, jeg slet ikke kan lade være med at bage igen og igen og igen, siger den bageglad Cecilia.

Kom tæt på en anden dygtig dansk kageblogger, Maja Ambeck Vase, der på Mad & Bolig deler ud af sine fantastiske chokoladeopskrifter

Lige nu er Cecilia i gang med sin kandidat i islamiske studier på Københavns Universitet, men hvad drømmer hun egentlig om, når det kommer til kagerne?

-Jeg er meget splittet i mine fremtidsdrømme. På den ene side har jeg kun et år tilbage af min kandidatuddannelse, og drømmer om at få et seriøst og spændende job inden for den genre, hvor jeg kan gøre en forskel, og måske endda forske videre. På den anden side har jeg en lille konditor gemt i mig, der ville være lykkelig over at åbne sin eget lille kaffe-/kage-café med kvalitetskaffe og nye kager på menuen hver dag. Indtil videre tager jeg det én dag ad gangen, og fortsætter min bagning på blogger- og amatørplan.

Besøg Cecilias blog på www.copenhagencakes.com