Bananer
Tips og tricks

Derfor skal du spise bananskrællen

Maja Grønbæk 9.12.2015
Du spiser sikkert bananer, men har du nogensinde overvejet at spise skrællen? Det burde du faktisk, da den er endnu sundere end den søde frugt indeni. Få 6 gode grunde til at spise skrællen på din banan her!

Bananer er blandt de mest populære frugter i verden og med god grund. De er søde, sunde og nærende og kan bruges til uendelig mange ting. Hos de fleste af os ryger den kraftige skræl nok direkte i skraldespanden, da det er frugten indeni, der er interessant, og den, vi er vant til at spise. Men det er faktisk en skam, da den gule skræl er rigtig sund, og faktisk gemmer den på op til tre gange så mange af vitaminer og næringsstoffer som selve frugten. Så i virkeligheden er der slet ingen grund til at lade den gå til spilde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 TING, DER FÅR DIT HJEM TIL AT DUFTE!

Det nemmeste er at spise skrællen rå, men hvis du ikke bryder dig om dens bitre smag og lidt seje konsistens, kan du blødgøre den lidt, fx ved at koge den. Så får den også en mildere smag. En anden mulighed er at komme skrællen i en blender, så du får saften ud af den og kan drikke den.

Husk altid at sikre dig, at dine bananer er usprøjtede og økologiske, så du ikke får giftige sprøjtemidler med i købet! Det er også vigtigt at skylle al frugt og grønt, der skal spises med skræl.

DERFOR ER KLEMENTINER FARLIGE - LÆS MED HER!

6 gode grunde til at spise bananskræl

#1: Det sænker dit kolesterol
Fibre er gode for dit kolesteroltal og mindsker risikoen for hjerte- og slagtilfælde. Bananskræl indeholder flere både opløselige og upløselige fibre end selve frugten.

#2: Du får en bedre søvn
Bananskræl kan være løsningen på dine søvnproblemer. Det kan den, fordi den indeholder tryptofan, som er et stof, der kan afhjælpe den manglende nattesøvn.

#3: Det kan forebygge kræft
Flere fødevarer er kendte for at kunne være med til at forebygge kræft, og bananskræl er en af dem. Skrællen er fyldt med gode antioxidanter, som er med til at beskytte kroppens celler mod kræft.

#4: Det er godt for dine øjne
Pas godt på dine øjne - bananskræl er godt for dem på grund af indholdet af stoffet lutein. Lutein hjælper til med at holde dine øjne gode og sunde og bl.a. beskytte mod øjensygdommen grå stær.

#5: Skrællen er god for dit immunsystem
Bananskræl er så rig på fibre, at den hjælper dannelsen af probiotiske bakterier godt på vej. Probiotioske bakterier er de gode bakterier i fordøjelsessystemet, som er vigtige for et godt immunforsvar.

#6: Den måske vigtigste: Skrællen gør dig glad!
Mængden af stoffet serotonin er høj i bananskræl, og lige netop det stof betyder alverden for dit humør. Er det for lavt, kan du føle dig trist og deprimeret, og når det er højt, hjælper det med til, at du føler dig glad.

SE, HVAD DU KAN BRUGE DINE APPELSINSKRÆLLER TIL!

Kilde: www.lifehack.org