Opbevar dine småkager korrekt
Tips og tricks

Sådan skal du opbevare dine småkager

af Redaktionen 6.11.2021
Foto: Columbus Leth.
Få glæden af dine småkager til at vare længere! Med den rigtige opbevaring kan du forlænge holdbarheden og det rigtige knæk i dine småkager i lang tid. Find de gode råd her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Har du fået bagt en stort portion småkager, kan det være nyttigt at vide, hvordan du bedst opbevarer de små lækkerier. Rådene her kan anvendes på alle de småkager, vi kender, såsom pebernødder, vaniljekranse, brunkager, finskbrød og specier.

Sådan opbevarer du bedst dine småkager

Skal dine småkager ikke spises her og nu, skal de opbevares i en lufttæt dåse.

Hvis låget ikke slutter helt tæt, kan du lægge bagepapir, stanniol eller husholdningsfilm mellem dåse og låg.

Skal dåsen stå længe, kan det være en god idé at lægge noget imellem, da det også kan slutte om duft og smag på småkagerne. Kom først kagerne i dåsen, når de er helt kolde – ellers bliver de bløde.

Skal dine småkager holde i længere tid, kan det være en god idé at komme dåsen med småkager på frost. Småkagerne kan herefter tages op og varmes i ovnen, når de skal spises.

Er småkagerne blevet bløde?

Hvis dine småkager er blevet bløde, kan du sagtens få dem sprøde igen! Varm dem blot i ovnen nogle få minutter. Dette gælder naturligvis kun småkager uden glasur.