Sommerhuse_inspiration_feriestemning_indretning
Sommerhus

14 sommerhuse, du kommer i feriestemning af

Fredag, 23. april 2021 - 13:52 (Først udgivet: 25. april 2017) - af Rita Gunnarsdóttir Dam / Foto: Christina Kayser O. 23.04.2021
En ferie i sommerhus er den perfekte måde at slappe af på. Disse 14 sommerhuse vil med garanti give dig lyst til at pakke bilen øjeblikkeligt.

Er der noget bedre end at pakke bilen, køre ud i det blå og nyde weekenden i et idyllisk sommerhus?

Hvor det eneste, du skal tænke på, er, hvilken bog du skal læse, og hvad aftensmenuen skal bestå af.

Når vi er i sommerhus, er det, som om vi kobler helt af og giver slip på en ofte hektisk hverdag. Vi går offline og får talt ordentligt sammen med vores nærmeste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måske finder du brætspillet frem eller går en lang tur i den nærmeste skov. Måske er du endda så heldig at kunne tage en dukkert i et af de danske have eller fjorde. Uanset hvad, er hyggen i høj grad i fokus, når den står på sommerhus.

SE OGSÅ: Nybygget sommerhus-idyl ved Liseleje

Den gode sommerhus-stil

Er du så heldig at eje et sommerhus, er der masser af inspiration at hente blandt disse fjorten sommerhuse, vi har valgt ud.

Både hvis du er til den mere traditionelle sommerhus-stil med masser af naturmaterialer og bløde tekstiler, eller den lidt mere minimalistiske version af et sommerhus, hvor møblerne er nøje udvalgte.

SE OGSÅ: 20 tips til dit sommerhus

Hvis du ikke har dit eget sommerhus, kan du stadig få masser af inspiration til at forvandle dit hjem til en afslappende oase. Tag nogle af elementerne med ind i dit eget hjem, og brug dem til at skabe sommer-følelse og feriestemning.

14 sommerhuse, du kommer i feriestemning af

Sommerhus på budget

Det her sommerhus tilhører Mette Wotkjær og Jakob Helbig, der for 12 år siden forelskede sig i ferieboligen og købte det i en ruf. Se resten af sommerhuset her!

Foto: Wotkjær og Kattrup

Klassisk sommerhus

De mange stråhatte, der her bruges som dekorativ udsmykning, har parret Charlotte og Arne Astrup samlet gennem mange år på alverdens destinationer. Se hele sommerhuset her!

Foto: Dianna Nielsson

Luftigt sommerhjem

Christina Holm og Kim Paulsens sommerhus stod tomt ved overtagelsen, og det gav dem mulighed for at starte fra bunden i deres indretning. Resultatet er blevet et lyst, enkelt og luftigt sommerhjem. Se hele sommerhuset her!

Sommerhus_smidstrup_udestue

Foto: Stylesystemet

Harmoni i sommerhuset

I sit sommerhus i Hornbæk har Natalie Jørgensen indrettet sig med fokus på det velvære, hun gerne vil føle, når hun er i huset. Se hele sommerhuset her!

Foto: Christina Kayser O.

Nybygget sommerhus-idyl

Drømmen om et sommerhus med masser af dagslys og kig til himmel og hav blev til virkelighed, da Ditte og Nichlas Jakobsen valgte at bygge selv. Se hele sommerhuset her!

Foto: Julie Vöge

Sommerhus med feinschmeckeri

I dette sorte træhus med stråtag fra 2010 og et ombygget bådhus fra 1968 har tidligere køkkenenchef på Restaurant Kong Hans, Thomas Rode, og sommelier Thilde Jo Maarberg indrettet deres sommerhus. Det hyggelige sommerhus med tilhørende bådhus ligger i Tikøb nord for København. Se hele sommerhuset her!

Foto: Camilla Hey

Nordisk sommerhus med orientalske strejf

Modedesigneren Karen Simonsen har regnet den ud. I hendes sommerhus er hver enkelt lille detalje og funktion gennemtænkt til matematisk akkuratesse. Det 125 m² store sommerhus i Nordsjælland er hendes helle. Se hele sommerhuset her!

Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

Spansk finca

Ida og Ole Abrahamsen med deres fire børn drog op i Andalusiens bjerge for at finde deres fremtidige oase. Det blev denne skønne spanske finca, der er indrettet i en blanding af etnisk og nordisk indretning. Se hele ferie-boligen her!

Foto: Lisbett Wedendahl

Sommerhus-følelsen året rundt

Ved hjælp af praktiske løsninger og hvid maling har Hilde og Kristian Eriksen skabt et nordisk og naturligt hjem, der emmer af sommerhus-stemning. Se hele sommer-boligen her!

Foto: Yvonne Wilhelmsen

Sommerhus i New England-stil

Jan Håkansson har bygget dette charmerende sommerhus, der er indrettet med få møbler i bedste nordiske New England-stil. Se hele sommerhuset her!

Sommerhus i New England-stil

Foto: Brock & Wotkjær

Arkitekttegnet sommerhus i juelsminde

Familien Norlyk har indrettet et moderne og minimalistisk sommerhus i Juelsminde, hvor inde og ude smelter sammen året rundt. Se hele sommerhuset her!

Foto: Ditte Capion

Lys i sommerhuset

Kirsten og Claus Bjarrum har indrettet deres sommerhus helt enkelt og luftig med fokus på lys og naturmaterialer. Se hele sommerhuset her!

Foto: Nicoline Olsen

Sommerhus med personlighed og kreative løsninger

Familien Meincke/Olesen har indrettet dette lille modul-sommerhus med masser af personlighed og kreative løsninger. Se hele sommerhuset her!

Sommerhus i den svenske skov

I et træhus mellem svenske fyrretræer har fotografen Kalle Gustafsson indrettet et feriehelle fyldt med sine samlinger af lamper, teaktræsmøbler og dansk design. Se hele sommerhuset her!

Foto: Johan Sellén/Livinginside

Mere inspiration?

Hvad enten du har en altan, en terrasse eller bare elsker at nyde varme stunder udenfor, så er der masser af inspiration at hente i vores galleri med 33 uderum. Se dem alle her!