Lejlighed

Bolig med kant og kreativitet

af Claudi & Capion 30.08.2013
Stina Bjørndahl har vendt op og ned på udendørs og indendørs i sit valg af materialer. Det er der kommet en spændende bolig ud af.

Jeg har altid gang i et istandsættelsesprojekt, for jeg elsker forandring," siger Stina Bjørndahl. Derfor er det ikke et overraskende, at hendes lejlighed fordelt på to plan er enestående. Hun har selv sat boligen i stand fra gulv til loft i løbet af de sidste fire år, og resultatet er en luksuriøs lejlighed i international klasse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1700-tals bygning ved havnen
I lejligheden på 75 kvadratmeter, der ligger i en gammel 1700-talsbygning på charmerende Christianshavn i København, har Stina Bjørndahl brugt en del materialer, som traditionelt hører hjemme udendørs. I stuen på øverste etage har hun fx brugt sten for at få en rå murstensstolpe i midten af rummet. "Det tog rigtig lang tid, men resultatet blev jo, som jeg gerne ville have det," fortæller hun, der først limede sten på stolpen for derefter at male hver enkelt i flere forskellige grå nuancer, så de fik et autentisk look.

Læs også: 15 tips til en rustik indretning

Stina har også frilagt lofter og støbt betongulv fx i køkkenet for at få det rå look frem. "Køkkenet er blevet et meget unikt rum, hvor vi har støbt betongulv og lagt gamle gulvbrædder i loftet. Jeg synes, at det er blevet en hel lille hule med masser af karakter og historie, og det er også her, jeg arbejder, når jeg er hjemme," siger Stina Bjørndahl, der til daglig arbejder med nogle af verdens mest eksklusive modehuse.

Boliggalleri: Et hjem med unikke rejsefund

Charmerende skønhedsfejl
Stina Bjørndahl foretrækker, at tingene ikke er snorlige. Gæster skal kunne slappe af, når de kommer på besøg, og man skal kunne se, der bor nogen i lejligheden. "Jeg er ikke bange for små skønhedsfejl. Det er kun dejligt, når lejlighedens ombygninger rummer et minde. Som mine fliser i køkkenet, der sidder lidt skævt - eftersom en veninde og jeg havde drukket lidt rødvin, da vi satte dem op. Det giver sjæl til boligen."

Fremtidens køkkentrends

Personlig indretning
"Jeg er ikke så meget til nybyggeri, for jeg elsker gamle bygninger med historie," fortæller hun. Hun elsker at spejde efter gamle rekvisitter med historie og stemning til lejligheden. "Jeg er meget kræsen. Det er faktisk sjældent, jeg køber noget, for jeg skal være helt sikker på, at det er det rigtige til lejligheden, men jeg er altid på udkig efter nye ting," siger hun. Hendes møbler er en god blanding af genbrug, design og af hjemmelavet interiør. "Jeg får tit at vide, at jeg virkelig har formået at sætte mit fingeraftryk på lejligheden. Den er meget mig."