Kød og fjerkræ

10 sikre hovedretter til nytår

Den perfekte hovedret til nytår? Den kan du finde blandt de 10 opskrifter, vi har håndplukket til dig.
af Stine K. B. Larsen / Foto: Anders Schønnemann 3.09.2020
Hovedret til nytår - 10 favoritter

Snart begynder et nyt og spændende år fyldt med forventninger og nytårsforsæt. Dette skal fejres med gæster, fest og ikke mindst den lækreste og mest delikate nytårsmenu.

Hovedret til nytår: Find den perfekte her!

Det lægger også et naturligt pres på værten, derfor har vi har samlet 10 bud på en hovedret til nytår, som gerne skulle gøre hans eller hendes liv lidt lettere. Her er nemlig både traditionel torsk, den klassiske oksemørbrad i ovn, simreretter på gourmetmåden og andre gode idéer til den perfekte nytårshovederet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Traditionelle hovedretter til nytår med et twist

Hovedretten er en af de vigtigste retter i løbet af nytårsmiddagen, og derfor må der gerne bruges lidt ekstra tid og kreativitet på denne.

Ambitionsniveauet kan være højt, når det gælder hovedretten til nytår, og det kan derfor også være svært at finde den perfekte ret, som skal serveres.

Vi har derfor udvalgt 10 forskellige retter, som er yderst delikate og smagfulde, og som kan kreeres af både nybegynderen og stjernekokken. Samtidig indeholder de alle tradition, men med et twist af noget alternativt, som med sikkerhed vil imponere dine gæster.

Mangler du flere ideer til nytårsmiddagen?

Forret:

Dessert:

10 hovedretter til nytår

KALVEBRISLER MED SVAMPE, TØRREDE BÆR OG SKALOTTELØG

Hemmeligheden bag velsmagende kalvebrisler og årsagen til, at de er en udsøgt delikatesse i Frankrig, er den gode opskrift. Se opskriften her!

hovedret nytår

STEGT TORSK MED SKORZONERROD OG BRÆNDTE LØG

Stegt torsk er en klassisker, som snildt kan bruges som hovedret til nytår. Her får du en lækker og spændende opskrift med brændte løg, ramsløg og syre. Se opskriften her!

hovedret nytår

OKSEMØRBRAD I OVN MED KANTARELSAUCE

Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg er perfekt som hovedret nytårsaften, og du kan lave middagen med wow-effekt uden at få sved på panden. Se opskriften her!

hovedret nytår

LAM MED VAGTELÆG OG SELLERIFRITTER

Sæt lam på din nytårsmenu med denne opskrift på lam med vagtelæg og sellerifritter. Dine gæster vil takke dig for det. Se opskriften her!

hovedret nytår

MEDALJONER MED TRØFFELFLØDE

Medaljoner med svampe og trøffelfløde er en perfekt og yderst delikat hovedret, som med garanti vil feje benene væk under dine gæster til nytår. Lad dem ikke gå glip af denne smagsoplevelse. Se opskriften her!

hovedret nytår

OKSETYKSTEG MED ÆBLER, SVAMPE OG GROV KARTOFFELMOS

Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos er en god og solid hovedret, der kan serveres året rundt og i mange anledninger. Se opskriften her!

hovedret nytår

TORSK INDBAGT I BACON

Servér saftige fiskebøffer for dine middagsgæster til fest eller som hovedret nytårsaften med den her opskrift på indbagt torsk, der er fyldt med smag. Se opskriften her!

hovedret nytår

OKSEMØRBRAD MED SVAMPESAUCE

Forkæl dine gæster med denne delikate hovedret bestående af oksemørbrad med en cremet svampesauce. Se opskriften her!

hovedret nytår

OKSEMØRBRADSBØFFER MED SKALOTTELØG

Server denne lækre hovedret for dine gæster. Den består af oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg. Se opskriften her!

hovedret nytår

TORSK I PARMASKINKE MED VAGTELÆG

Tilføj en lækker og let hovedret til din gæstemenu med denne opskrift på torsk i parmaskinke og med vagtelæg. Se opskriften her!

hovedret nytår

Flere tips til nytårsaften

Husk, at det er vigtigt, du bestiller dit kød, din fisk og andre råvarer i god tid, hvis du vil sikre dig, at de har den bedst mulige kvalitet. Derudover handler det bare om at lægge en slagplan og hygge sig med den.

Hvis du ikke vil nøjes med at satse på nytårs-hovedretten, når det gælder om at skabe den perfekte aften, så har vi også fundet en bunke andre nyttige tips. Fx kan du starte din nytårsfest med nogle personlige lykkekager med sjove beskeder til gæsterne. Det skaber en uformel og personlig stemning lige fra start af. Find flere tips her: