Forretter

Blinis med rødløg og laks

Blinis er en lille pandekage, der egner sig perfekt som forret med lidt cremefraiche, laks og rødløg. Få den nemme opskrift her!
af Mette Jantzen. 21.03.2023 Foto: Jes Buusmann.
Blinis med rødløg og laks

Denne artikel indeholder sponsorerede links

Blinis er små, tykke pandekager lavet af boghvedemel. De serveres ofte til nytår eller andre festlige lejligheder - gerne toppet med creme fraiche og rigelige mængder stenbidderrogn, når foråret er på vej.

Du kan enten bruge en almindelig stegepande eller en blinispande. I denne opskrift bruger vi røget laks og rødløg, så du kan spise de små lækkerbiskener året rundt. Men du kan toppe med lige dét, du har lyst til!

16 stk

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • Ca. 25 g smør til stegning
  • ½ bundt purløg
  • Ca. 8 tsk. cremefraiche 38 %
  • 1-2 skiver røget laks
  • ½ rødløg
  • Purløg til pynt

Blinis med rødløg og laks

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende.
  3. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en spiseske. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1 tsk. på hver blini.
  5. Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver blini.
  6. Hak rødløget fint, og drys det over. Pynt evt. med purløgsstrå.


Få mere inspiration til tilberedning af laks her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP

Du kan gøre dine blinis helt ensformede, hvis du laver dem i en blinispande.