stue med hvide sofaer
Hus

Boliggalleri: Årstiden bestemmer

af Mai Eckhoff Morseth / Styling: Tone Kroken / Foto: Yvonne Wilhelmsen 21.08.2018
Anita Schyttes hjem er i stadig forandring. Hun bliver aldrig helt færdig, og det er helt med vilje, for hun skifter indretning og stil efter sæson. Når det er sommer, kommer det klare glas, hørstofferne og de bare gulve fx frem.
Den tidligere skolebygning i Korsør har været i familien Schyttes eje i 25 år, men skifter hele tiden udseende. Anita Schytte elsker små forvandlinger. Sofaerne skifter betræk efter årstid, og om sommeren må hendes mands, Jesper Schytte, jagttrofæer og bæverskind vige pladsen sammen med velourpuderne, de tykke tæpper og lysestager i hobetal. I stedet åbner Anita Schytte for lyset med bare gulve, gennemsigtigt glas og lyse stoffer i bomuld og hør. Anita Schytte er bestemt ikke bange for at flytte om og rykke rundt, men hun mener ikke, at hun har en særlig personlig stil. − Jeg bryder mig ikke så meget om udtrykket, for alle boliger afspejler beboernes personlighed uanset smag. Man forholder sig til det, man har rundt om sig, og går op i det i mere eller mindre nørdet grad, mener hun, der selv arbejder for interiørfirmaet Bungalow. − Jeg har heller ingen specielle præferencer i forhold til indretningsstil, men er altid åben for nyheder eller gamle teknikker, som genopdages, og har et bevidst forhold til materialer, siger hun. SE OGSÅ: Alle vores smukke boliger her!

BLÅ OG GRØNNE TONER

Nogle af Anitas Schyttes interiørforelskelser netop nu er vintagestoffer med tryk, velour, messing og krom i kombination. − Og altid glas, helst klart glas med grønne og blå toner eller dyb grøn. Klart, nøgent glas i grupper er altid pænt og bliver bare smukkere med tynde grene med grønne blade her og der, mener hun. Anita Schytte har altid haft med design og møbler at gøre. Hun har arbejdet i møbel- og interiørbranchen både kreativt og administrativt hele livet. Hendes mand, Jesper Schytte, står som professionel jæger for at hente skind og gevirer ind om vinteren, men han bedriver også en anden form for jagt, der gavner deres hjem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jævnligt snuser han nemlig også smukke, gamle møbler op, som han gerne rejser langt for at hente, stort set altid til sin kones store glæde. Hun bedyrer, at hun ikke er minimalist, men Anita Schytte er glad for et ryddeligt udtryk. − Ja, kun brudt af grupper med lidt småkaos. Jeg plastrer gerne en hel væg til med fotografier eller propper køkkenhyldene fulde af dejlige olier, syltet frugt og sådan noget om efteråret. Men jeg beholder kun det køkkengrej, jeg virkelig bruger, og der findes ikke overflødig elektronik hos os. Mine hænder fungerer stadig fint med en skarp kniv – og jeg elsker processen, siger hun. SE OGSÅ: Feminint hjem med velour og farver

DRØMMEN OM EN HERREGÅRD

Selvom parret er glad for deres murermestervilla, er Anita Schytte ikke i tvivl om, hvor hun allerhelst ville bo: − På en herregård! Jeg elsker meget store rum og bruger meget tid på at drømme om, hvordan jeg ville have indrettet den, siger Anita Schytte, der også er glad for store størrelser, når det kommer til interiørdetaljer. − Jeg er rigtig glad for store ting eller mange af de samme. Og skulpturelle former. Jeg vil helst ikke have for mange små dikkedarer – men jeg bliver fascineret af miniaturer. Desuden drømmer hun om et nyt køkken med blandende elementer og overflader frem for færdige moduler. − Og kunst. Det er godt oppe på min ønskeliste.

BOLIGGALLERI: ÅRSTIDERNE BESTEMMER