Herskabslejlighed i Paris
Lejlighed

Boliggalleri: Æstetisk herskabslejlighed i Paris

af Marion Lecuyer / Styling: AC Scoffoni / Foto: Pauline Logoff 16.01.2020
I en gammel herskabslejlighed i Paris har interiørdesigneren Barbara Bachmann indrettet en bolig med lige dele fokus på æstestik og smarte løsninger.

Det skulle ikke være for klassisk, fortæller Barbara Bachmann, der til daglig arbejder som interiørdesigner, om tanken bag indretningen i hendes og familiens hjem i Paris. Rammerne om indretningen er ellers lige præcis klassiske, for lejligheden fra 1800-tallet er fyldt med elementer som paneler på væggene, sildebensparket på gulvet og stuk i loftet. Derfor har neutral og diskret været nøgleordene for Barbara Bachmanns øvrige indretning af den herskabelige bolig, der bortset fra et par enkelte blå elementer hovedsageligt er holdt i farverne hvid, grå og sort. – Mine kunder beder altid om så meget udsmykning, men jeg bliver træt af tapeter, farver osv. Det er ikke det, jeg lægger i begrebet indretning. Jeg har lige akkurat dristet mig til at male stuens vægge sorte, og det er et stort skridt for mig, griner Barbara Bachmann.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kreative løsninger

Den svære fordelingsgang

SE OGSÅ: Romeo Masalas berlinerhjem, der emmer af boheme.

Boliggalleri: Æstetisk herskabslejlighed i Paris

Her bor: Barbara Bachmann, interiørdesigner, hendes mand og deres tre børn, Paul, 8, Zoé, 4, og Romy, 1 år.
Bolig: Herskabslejlighed fra 1800-tallet på 140 m² i Paris.
Stil: Mid-century modern i klassiske rammer.

Et smalt konsolbord er oplagt i en lang, snæver gang, hvor det både kan fungere som udstillingsbord og fralægningssted. Konsolbordet her er fundet på et loppemarked.

Georges Eugène Haussmann (1809-1891) var en fransk byplanlægger, der har givet Paris' klassiske charme – og som har lagt navn til stilarten Haussmannian. Herskabslejligheden her ligger i en sådan bygning. Pendlen over køkkenøen er fundet på et loppemarked.

SE OGSÅ: Nordisk stenhus i Sydfrankring

Brug en bred køkkenø til at skjule store skuffer og skabe, der kan fungere som opbevaring for en masse køkkengrej.

Et stort, marokkansk tæppe på gulvet under sofaområdet er med til at definere grænsen mellem spise- og dagligstue i det åbne køkken-alrum. Sofabordet af beton er fra Taporo, og sofaerne er fra PH Collection. De sorte lænestole er designet af Philippe Starck for Driade.

Møbler i monokrome farver giver mulighed for lidt mere spræl på kunst og sofapuder. Gulvlampen er designet af Bernard Schottlander for DCW Éditions.

Den franske designer Philippe Starck (1949) fik sit gennembrud som interiørdesigner, da han i begyndelsen af 1980'erne indrettede præsident Mitterands private lejlighed i Palais de L'Elyseé. Siden har han tegnet mere end 10.000 design af alt fra tandbørster til speedbåde – og møbler som stolene her.

Et væg til væg-tæppe i soveværelset gør rummet mere varmt og hyggeligt. Stolen, der er ombetrukket med stof fra Pierre Frey, er – ligesom kommoden – loppemarkedsfund.

En gavl, der fylder hele væggen bag sengen, er med til samle soveværelset og få det til at syne større.

Små detaljer kan ændre et helt rums udtryk – som her, hvor fotokunsten og amaturet bringer 1980'er-stemning ind i badeværelset, der ellers er indrettet i klassisk stil med marmor og messing.

Mere inspiration?

Er du også blevet forelsket i det franske? Så se dette elegante herskabshjem midt i Paris.