feminint julehjem
Lejlighed

Boliggalleri: Feminint julehjem i Oslo

af Tone Kroken / Foto: Yvonne Wilhelmsen 22.11.2017
De kombinerer ting, der egentlig ikke passer sammen, og skaber hygge ud af sammenstødene. Tag med til Oslo, hvor to veninder deler en lejlighed, der emmer af jul.

Kold, rå beton sat op imod skind og varmt genbrugstræ. Mange naturlige tekstiler sat sammen med moderne plast og metaller.

Aina Næss og Gro Anita Paulsens lejlighed ligger midt i Oslo, hvor de to veninder bag norske Woods Agentur har skabt deres eget univers. Lejligheden oser af jul med duftende grangrene, levende lys og god stemning i hver en krog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Moderne barndomsjul

– Vi elsker julen! Og her starter vi tidligt, så vi kan få tid til at nyde før-juletiden, som er rimelig hektisk.

De to veninder arbejder med indretning og interiør. Hver anden uge rejser de fra Sandefjord, hvor de bor med deres familier, til Oslo for at bo og arbejde sammen i de urbane omgivelser. Og de er helt enige om, at lejligheden er blevet lige, som de gerne ville have den.

– Vi er vilde med beliggenheden midt i Oslo, og at der er så højt til loftet i lejligheden. Vi faldt for rumfordelingen med stue på stue og for, at den er så åben. Det var også vigtigt for os, at den ikke var moderniseret, men rummede den sjæl og charme, som var det perfekte udgangspunkt for os.

Indret med kontraster

Med fokus på kontraster, organiske elementer og mørke vægge har de fået den urbane, men lune og hyggelige stemning, som de elsker.

– Vi mixer materialer og kan lide et udtryk, hvor det rå og naturlige får en dosis glam. Naturlige elementer er virkelig vigtige for os, og lige for tiden har vi noget særligt med lamper, kelim og farven sort! Og jeg ser det som en god investering at bruge penge på tidløse designlamper, siger Aina.

– Vores bedste interiør-kup er en lysekrone, som vi fragtede hjem fra Paris efter en af vores årlige indkøbsture. Vi måtte bare eje den!

Ugerne i Oslo er altid fyldt med sociale arrangementer, og lejligheden skaber den perfekte ramme. I december er det fremvisning af juleborde og julefester, der fylder i kalenderen.

– Det fungerer helt perfekt at dele lejligheden. Vi har været veninder i mange år og bliver ikke sådan lige trætte af hinanden. Vi er meget effektive og får lavet så meget mere, når vi er sammen en hel uge ad gangen, siger de.

Men når fredagen nærmer sig, glæder de sig alligevel til at komme tilbage til Sandefjord og deres familier. for til trods for, at de har arbejdet en masse, er de også blevet fyldt op med energi fra hinanden og byen og glæder sig til en rolig uge hjemme.

Boliggalleri: Feminint julehjem i Oslo

feminint julehjem

Her bor: Aina Næss og Gro Anita Paulsen, der sammen ejer det norske interiøragentur Woods. De bor i Sandefjord, men pendler til Oslo og deler lejligheden hver anden uge.
Bolig: Lejlighed i Oslo centrum.
Stil: Feminint med bløde kontraster.

feminint julehjem

Et fad med levende lys på gulvet og prætentiøse grangrene skaber en helt afslappet julestemning med enkle midler.

feminint julehjem

Mix rå materialer med bløde som her, hvor et tungt spisebord er sat sammen med forskellige siddemøbler med bløde puder eller tykke lammeskind. Lamperne i messingtråd er købt hos Milla Boutique. Maleriet Pige med Kat er malet af Gøril Fuhr. Spisebordet er fra Muubs med solide plankeben og betonplade.

feminint julehjem

Masser af grønt på bordet og i forskellige vaser er en nem måde at dække et stemningsfuldt julebord på.

feminint julehjem

Læg tynde metalplader på gulvet i stedet for et tæppe. Det er en stærk kontrast til alle de bløde og runde elmenter. Sofa, puf og det hvide bord er fra Gervasoni. Lampen er fra &tradition.

feminint julehjem

Det kan være de særeste ting, der fungerer som indretningselementer. Her bliver en fjerhat på væggen et interessant kunstværk.

feminint julehjem

Brug en bænk som udstillingsplads for billeder, coffee-table books, vaser og pynt.

feminint julehjem

En enkel, åben trækonstruktion indrammer de elementer på køkkenbordet, der ellers har en tendens til at rode.

feminint julehjem

Hold orden på dine åbne 
reoler, så de fremstår 
som små udstillinger og ikke bare rod – det kan du gemme væk i skabene.

feminint julehjem

Det dekorative sengegærde er lavet af gamle træbrædder påsat forskellige knager, hvor du fx kan hænge dine smykker, når du går i seng. Den store urtepotteskjuler i flet får sammen med den store loftpendel i samme materiale soveværelset til at hænge sammen.

FOR MERE INSPIRATION: Et julehjem i traditionens tro