Inspiration til indretning funkisvilla
Hus

Boliggalleri: Giv en funkisvilla sjæl

tekst og styling: Klix kommunikation / Foto: Ditte Capion 30.08.2016
Kom med ind i en unik funkisvilla, der er indrettet med både nyt design, arvestykker og med masser af utraditionelle løsninger.
En villa uden for byen skal være i cykelafstand til centrum – på kort tid. Det var kravet, hvis Louise Guldager skulle flytte ud af København sammen med sin mand David Guldager og deres fælles barn Elin. De havde en årrække boet i et lille delehus på Østerbro, som de holdt meget af. Problemet var bare, at de kun rådede over 80 kvadratmeter, og det blev til sidst for småt: – Vi brugte meget lang tid på at lede efter det helt rigtige, og vi regnede bestemt ikke med, at vi ville rykke ud af byen. Men vi fandt bare aldrig det helt rigtige – før vi kom her til den lille funkisvilla i Hellerup, som godt nok var noget faldefærdig, men samtidig havde så meget at byde på, fortæller Louise Guldager begejstret. Se også: Kunstnerisk bolig med overraskelser

Vild med funkis-stil og 1950'erne

At det blev en funkisvilla, passer Louise Guldager rigtig godt, for hun er vild med 1950’ernes stilrene look, der også går igen i indretningen. Der skulle dog gøres en del ved villaen, inden parret kunne flytte ind: – Vi har lagt nye gulve, revet vægge og tapet ned, slået skorsten fri, så vi kunne få brændeovn. Vi mangler stadig det sidste i kælderen og hele facaden, men ellers er vi nået langt med selve huset, siger Louise Guldager, som sammen med familien har boet i huset siden oktober 2015. Villaen er på i alt 180 m² med en skøn have og en rummelig kælder, hvor både Elins værelse og parrets soveværelse ligger. Køkkenet ligger ud til en stor terrasse, hvor familien ofte nyder morgenmaden, når vejret er til det. – Jeg elsker køkkenet, som nu hænger sammen med spisestuen, efter vi rev væggen imellem de to rum ned. Vi bruger det rum rigtig meget. Om sommeren nyder jeg virkelig, når lyset vælter ind ad vinduerne, og jeg kan høre fuglekvidder fra haven – og om vinteren elsker jeg, når hele familien er samlet ved bordet, brændeovnen er tændt, og der dufter dejligt af god mad, fortæller Louise Guldager. Læs også: Hvad siger din boligstil om dig?

Fokus på dansk design og farver

Spørger man Louise Guldager, hvordan hun selv vil beskrive sin indretningsstil, tøver hun. Hun føler nemlig ikke, at hun har én samlet stil, men mere en dynamisk indretning, der sagtens kan laves om fra tid til anden. Noget helt gennemgående er dog, at mange af familiens møbler er arvestykker – Louise Guldager holder nemlig meget af at omringe sig med minder og historie: – Jeg har nærmest ikke noget, der ikke betyder et eller andet specielt for mig. Jeg elsker design, især gammel dansk design, men jeg holder også meget af farver. Jeg tænker ikke så meget over det – jeg går bare efter det, jeg godt kan lide. Og for det meste er David enig. Jeg måtte dog bruge lidt tid på at overvinde ham, da jeg havde købt to plakater af Vee Spears hos Visse Vasse, men nu er han ligesom mig helt vild med dem, smiler Louise Guldager. Læs om de nyeste boligtrends her!

Henter inspiration på Instagram

Inspirationen til indretningen får hun mest på Instagram, hvor hun følger profiler, der er modige og nytænkende: – Der er en del, som bare tager billeder af de klassiske Royal Copenhagenkopper og en kubusstage, men det keder mig nok lidt. Der skal ske noget, og når der gør det, bliver jeg meget inspireret. Jeg elsker modige indretninger og kreative løsninger, og ofte resulterer det i, at jeg ender med at købe tingene selv. Men hvis jeg ikke kigger på Instagram, får jeg mange idéer af at gå på det lokale loppemarked ved vores sommerhus i Rørvig. Der er ikke noget bedre end at finde noget rigtig fedt på et loppemarked. Jeg gør også mange fejlkøb, som ikke passer til indretningen, når jeg først får det hjem, men så sælger jeg det igen på DBA.dk, fortæller Louise Guldager.